четвер, 23 грудня 2010 17:27

"На ремонтні роботи витратили понад три мільйони гривень. Потрібно ще стільки ж"

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Акушер-гінеколог пологового будинку №1 у Львові Анна Мала-Грисик
Акушер-гінеколог пологового будинку №1 у Львові Анна Мала-Грисик

"Думаю, породіллі тепер не дуже засмутяться, якщо зимові свята доведеться провести в лікарні. Якщо чиясь дитинка з'явиться на світ у новорічну ніч, то буде справжнє свято для батьків, — усміхається Анна Мала-Грисик, 31 рік, акушер-гінеколог пологового будинку №1 у Львові на вул. Мечникова, 8. У вівторок зранку персонал лікарні показує міським чиновникам відремонтований четвертий поверх".

Роботи тривали з вересня. Облаштували анестезіологічне відділення, палати інтенсивної терапії, операційний блок, індивідуальні пологові зали. Тут жінки народжують разом із чоловіками. Інтер'єр у пастельних тонах. На стіні картини з квітами, висить шведська стінка. На килимку — гімнастичні м'ячі.

— Коли в жінок потуги, зможуть сидіти на них, і притримуватись за перила. Це полегшує біль, — каже Анна. Уночі 1 січня 2001 року вона народила в цій лікарні сина Бернарда-Павла. Була тоді студенткою медуніверситету. — Тоді не мали таких умов як зараз. Ні індивідуальних палат, ні зручних ліжок-крісел. Що там уже говорити про м'ячі. Але лікарі, як і тепер, працювали на совість.

— Рівень цієї лікарні — справді європейський, — каже міський голова Андрій Садовий, 41 рік. — Я хотів би, щоб у жінок з'являлося бажання більше народжувати. Тут людина почувається захищеною. Якість обладнання та надання послуг — дуже високі. На ремонтні роботи цього будинку з міської казни витратили понад 3 мільйони гривень. Потрібно ще стільки ж. До 2013-го відремонтуємо лікарню повністю.

Зараз ви читаєте новину « "На ремонтні роботи витратили понад три мільйони гривень. Потрібно ще стільки ж"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути