вівторок, 12 лютого 2008 07:02

На лікування Ірини Миколів від раку кошти збирають у двох областях

Ірина Миколів, 8 років, із Луцька лікується в ізраїльській клініці "Шнайдер". У листопаді 2007-го в обласній лікарні у дівчинки діагностували рак нижньої третини лівої стегнової кістки. За місяць діагноз "остеосаркома" підтвердили медики Київського інституту ортопедії і травматології. На лікування за кордоном потрібно $150 тис.

— Ще на осінніх канікулах Іринка бігала, гралася. Якось пожалілася, що її ніжка болить. Але й хвильки не лежала, — говорить крізь сльози бабуся дівчинки Галина Онанко, 55 років. — 9 листопада донька Наталя забрала дітей додому. До кінця тижня подзвонила: Ірочка кульгає. На рентгені побачили затемнення. А в Києві сказали, що там злоякісна пухлина. В Україні можлива лише ампутація ноги.

Родина Миколів живе на Волині. 32-річний Роман працює торговим посередником, а Наталя, 29 років, у декретній відпустці з 4-річною Анею. На канікули батьки відвозять дітей до діда й баби в місто Бережани Тернопільської області.

— Спасибі добрим людям, які відгукнулися. Колега нашого зятя уже вісім років живе в Ізраїлі. Пішов із тим діагнозом у їхню клініку. Там сказали, що у 80 відсотках випадків після 10-місячного лікування дитина може одужати, — продовжує Галина Антонівна. — Він зробив виклик, і тепер Наталя з Іринкою живуть у його домі. У Бережанах як почули про нашу біду, то навіть на вулиці підходять. Дають, хто скільки має.

Іра навчається у другому класі, мріє стати дизайнером.  Любить малювати й одягати сестричку Аню у придуманий одяг.

— Я уже пів-Тернопільської області об"їздив. Писав листи до фондів. Звертався у великі корпорації. А зять на Волині допомоги шукає. Рахунок банківський там відкрив: які гроші назбираємо, зразу йому висилаємо, — дістає з папки документи про хворобу дівчинки її дідусь Ярослав Йосипович, 55 років. — Перші 40 тисяч доларів на завдаток для клініки таки вдалося назбирати. На заводі ремонтному, де я працюю, виділили оклад, допомогу і позику, то вийшло десять тисяч гривень. Ми дуже вдячні Володимирові Гринкевичу, директору школи N3, де працює моя дружина. Завдяки йому та батькам учнів додали ще 15 тисяч. Бережанський санаторій дав 3 тисячі гривень, греко-католицька церква — тисячу доларів. Та й на Волині люди допомагають. Мер оголосив збір коштів на підприємствах, Іринчина гімназія зібрала гроші. Усіх доброчинців і не перелічити. Яких коштів бракувало — залізли в борги, але назбирали. А як далі бути — не знаємо.

У клініці суму розділили на три частини. Наступний внесок — 45 тисяч доларів — треба вислати в березні.

6 січня Наталя Миколів із донькою вилетіли до Ізраїлю. 18-го у клініці розпочали крапати перший курс хіміотерапії. Після цього дівчинці мають поставити протез у коліно і провести ще одну "хімію".


Кошти можна переказувати на рахунок:

29244825509100 у ВГРУ "Приватбанк", МФО 305299, код ЗКПО 14360570, для зарахування на картковий рахунок N4149605700018765, Миколів Роман Євгенович, ІПН 2772808137 (для лікування доньки).

Фото та інформацію про Ірину можна побачити на сайті http://www.save-ira.org.ua.

Зараз ви читаєте новину «На лікування Ірини Миколів від раку кошти збирають у двох областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути