четвер, 20 серпня 2009 19:40

Міліціонери вимагали хабарі від повій

— Наших рідних Анастасію Головіну та Надію Шнайдер обвинувачують в участі в злочинному угрупованні, що утримувало секс-бізнес у Львові. Однак вони діяли під примусом місцевих правоохоронців, які вимагали хабарі, — 8 серпня звернулися із такою заявою до прокурора Львівської області Олексія Баганця батько Головіної Анатолій Ніколаєнко та чоловік Шнайдер 38-річний Тарас.

Наприкінці лютого Служба безпеки України у Львівській області затримала трьох працівників обласної міліції з управління з боротьби з торгівлею людьми. Вони з 2007 року вимагали хабарі від повій.

— До нас звернулися шість мешканок Львова. Просили захистити від "міліцейського бєзпрєдєлу", — повідомили в прес-службі СБУ у Львівській області.

Справою зайнялася обласна прокуратура.

— Оперуповноважених затримали під час отримання хабара — 1,5 тисячі доларів та 8 тисяч 200 гривень, — зазначив заступник обласного прокурора Олег Улинець, 47 років.

Міліціонери брали гроші від повій у службових кабінетах, біля входу в управління та в салонах власних автівок. Жінки скаржилися, що правоохоронці змушували їх безкоштовно надавати сексуальні послуги. Влаштовували "міліцейські суботники", на які запрошували друзів.

До СБУ повії звернулися, коли правоохоронці почали вимагати більшої плати за кришування. Спочатку  платили по $2 тис., потім — по $3 тис., згодом міліціонери почали вимагати по $5 тис.

Затримані перебувають у Львівському слідчому ізоляторі. Їм загрожує від 5 до 12 років ув"язнення.

Розслідуванням справи зацікавився міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.  Пообіцяв повіям, що покарає хабарників.

Спочатку платили по дві тисячі доларів, потім — по три

29 липня міліціонери повідомили про викриття підпільного борделю у Львові. Деяких повій затримали.

Їм інкримінують учинення злочину організованою групою, звідництво та втягнення до заняття проституцією.

Тарас Шнайдер радо погоджується на розмову із "ГПУ". Домовляємося зустрітися опівдні. Пояснює: раніше не може, несе дружині передачу в слідчий ізолятор.

— Я не бачу доцільності нашої зустрічі, — різко каже телефоном за півгодини до зустрічі. — Чогось більшого, ніж є в заяві, не знаю.

Анатолій Ніколаєнко також передумав зустрітися.

Рідні стверджують, затримані повії — онкохворі. У Головіної — рак шийки матки, Шнайдер перенесла 13 операцій. У неї — рак серединного нерва передпліччя. Обидві виховують неповнолітніх дітей.

— Начальство хабарників уникнуло покарання й почало переслідувати сміливих дівчат, — ідеться в заяві. — Аби вони не розповіли правду про "татусів" у міліцейських погонах, їх попередньо добряче побили під час досудового слідства. Згодом запроторили в СІЗО.

Ніколаєнко та Шнайдер у заяві стверджують, що в кримінальній справі згадано адреси будинків розпусти, де реальними власниками є міліціонери.

— Інформація в цій заяві не відповідає дійсності, — заперечує прес-секретар обласної міліції Денис Харчук. — На майно затриманих жінок наклали арешт, тому їхні родичі зробили таку заяву.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери вимагали хабарі від повій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути