субота, 12 січня 2008 07:04

Миколаївські діти святкували Різдво на Тернопільщині

Із 5 до 9 січня 34 школярі з Миколаївщини ознайомлювалися із традиціями Галичини. Учні 7–9-х класів жили в сім"ях Гусятинського, Підгаєцького та Козівського районів Тернопільщини.

— Ми вперше побачили шопку. У нас такого немає. І вертеп на свята не збирається. Що це таке, пояснюємо на уроках, — розповідає 40-річна Алла Зажерило, учителька української мови та літератури із села Кузнецове Доманівського району Миколаївської області. — Раніше не були у вашій місцевості. Але тепер хочемо приїхати ще. Нас тут прийняли як рідних.

Перед від"їздом додому гостей зібрали в обласній адміністрації. Дітям вручили пакунки з цукерками та буклети про Романа Шухевича, мальовничі куточки Тернопільщини та духовний центр Зарваницю. Народний художній театр "Дивосвіт" із тернопільської школи N22 показав виставу "Вертеп".

— Були випадки, коли ми приймали по дві-три тисячі людей, — каже Ігор Равлів, 54 роки, начальник обласного управління освіти і науки. — На жаль, ця програма ніяк не фінансується на державному рівні. Усе відбувається завдяки громадськості.

Зараз ви читаєте новину «Миколаївські діти святкували Різдво на Тернопільщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути