четвер, 11 березня 2010 18:55

"Метроград-2" будують на плавунах

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
   Одноповерховий підземний торговельний комплекс ”Метроград-2” зводять біля головного входу обласного музично-драматичного театру у центрі Рівного
Одноповерховий підземний торговельний комплекс ”Метроград-2” зводять біля головного входу обласного музично-драматичного театру у центрі Рівного

"Не встигнеш зробити ремонт, а вже є тріщини по штукатурці та плитці у квартирі. І у під"їзді, і на зовнішній стіні будинку. Навіть посуд на полицях трясеться", — обурюється рівнянин Максим Прийма.

Він живе на вул. Соборній, 61 у центрі міста. Поряд його будинку і дому N57 зводять підземний торговельний комплекс "Метроград-2". Недавно вирили котлован. Мешканці переконані, що вібрації від роботи будівельної техніки розхитують стіни їхніх осель.

Будувати почали торік восени. Через це тимчасово закрили транспортну зупинку навпроти драмтеатру. Театр теж постраждав. Кілька місяців тому на його фасаді з"явилися великі тріщини. Інвестор торговельного комплексу дав 1 млн грн на реставрацію — укріпили арки та фундамент під колонадою. Мають також відремонтувати фасад.

У будинку N61 чотири поверхи. На першому розташовані аптека, перукарні та кілька магазинів. Вище — квартири.

— Я живу тут з 1957 року, відколи будинок звели, — каже 83-річна Марія Білашевська. — Під нами на глибині 10 метрів було русло підземної річки. Виходить, підземний "Метроград" будують на плавунах.

На фасаді з"явилися великі тріщини

Донька пенсіонерки Алла Іванівна показує вологі стіни у підвалі. У під"їзді на стіні є "маячки", за якими стежать за станом тріщин.

У міському управлінні капітального будівництва заспокоюють. Мовляв, за роботами будівельників наглядають київські фахівці. Театр, будинки навпроти підземки та готель "Україна" — під їх контролем. Запевняють, торговельний комплекс стоятиме на надійному ґрунті з ізоляцією, вище рівня плавунів.

Відкриття "Метрограда-2" планується у середині літа. У нього вкладуть не менше 40 млн.

Зараз ви читаєте новину «"Метроград-2" будують на плавунах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути