четвер, 19 серпня 2010 19:57

Меру Івано-Франківська оголосили війну

"Я хочу побачити нашого мера, який би стояв раком і вів археологічні розкопки у кирзових чоботах разом із нами", — каже лідер Івано-Франківської громадської організації "Поклик нації" Тарас Боднар, 30 років.

16 серпня він скликав прес-конференцію, бо припинили археологічні розкопки в історичній частині міста біля торговельного центру "Мальви".

Торговий центр розташований на території колишнього пасажу Гартенбергів. Розкопки розпочалися тут торік у червні — після того, як поряд із крамницями провалилася земля. Члени "Поклику нації" допомагали археологам як добровольці. За чотири місяці виявили залишки фундаменту фортеці та підземелля XVI ст. З осені розробки припинили через брак фінансування.

— 9 серпня ввечері машини засипали всі розкопки, — каже Тарас Боднар. — Перед тим ми пропонували мерії свої меценатські 60 тисяч гривень для продовження розкопок. Але нам відмовили. Мовляв, спочатку місто тимчасово законсервує об"єкт, щоб зробити дренаж. Насправді ж мер Анушкевичус хоче дозволити власнику "Мальви" зробити там добудову. Але громада проти забудови історичної частини міста. Ми влаштуємо акції протесту, оголошуємо Анушкевичусу війну.

— Ці розкопки законсервували, оскільки нема достатнього фінансування для їх продовження, — коментує начальник відділу охорони культурної спадщини міста Ігор Панчишин, 54 роки. — До того ж знайдені саме на цьому місці залишки фундаменту є не такими важливими, як, скажімо, біля ринку. Там давно вже треба було засипати, бо лазять туди всі, кому не лінь.

Зараз ви читаєте новину «Меру Івано-Франківська оголосили війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути