пʼятниця, 21 грудня 2007 07:02

Лабораторних щурів продають парами

Автор: фото: Олена ВЛАСОВА
  Марія Швець, продавчиня зоомагазину по вул. Драгоманова в Рівному, показує білого лабораторного щура. Гризун дуже жвавий, товариський і невибагливий
Марія Швець, продавчиня зоомагазину по вул. Драгоманова в Рівному, показує білого лабораторного щура. Гризун дуже жвавий, товариський і невибагливий

Напередодні свят у рівненських зоомагазинах масово розкуповують домашніх гризунів. За гороскопом наступний рік — рік Пацюка, тому символічно їх дарують друзям на щастя.

— Тепер більше купують білих лабораторних. Мабуть, виглядають краще, — каже 30-річна Марія Швець, продавчиня зоомагазину по вул. Драгоманова, 1. — У нас їх більше десятка. Доставляють із розплідника. Тата-щура нещодавно забрали хлопці, залишилися мама і дітки. Бувають пацюки сірі, чорно-білі або плямисті.

За одне щуреня в магазині просять 12 грн. Клітка коштує 30 грн, для двох — 70 грн. Окремо докуповують тирсу та спеціальну поїлку з роликом за 7 грн. Тварина облизує ролик і не  розхлюпує воду.

— Краще купувати одразу пару пацюків, тоді їм веселіше, — радить жінка 17-річному Олексієві Воронцю. Він бере двох найжвавіших.

— Хочу подарувати одного дівчині. Другого залишу собі, — пояснює хлопець. — У мене був хом"як, але втік. Щури кращі, бо не кусаються й не пахнуть. А ще розумні — можуть упізнавати господаря.

Пацюки їдять усе. Можна годувати крупами, різати їм скибками фрукти й овочі. Дуже смакує домашній та твердий сир. Для блиску шкірки дають вітаміни.

Живуть пацюки 5–6 років. Купувати краще малят. Здоровий має чисті вуха і пах — це ознака доброго травлення. Якщо тварина часто чухається — в неї паразити.

На центральному міському ринку пацюки коштують 13–15 грн. Але можна торгуватися.

— Доволі дорогі "дамбо" та "сатин". Перший вид має дуже великі очі, другий — довгу шерсть. Бувають іще пацюки з різнокольоровими очима. Вони найдорожчі, — розповідає продавчиня Ольга Носкова, 57 років. — Але їх рідко продають у Рівному. Переважно торгують "стандартними", з гладкою шерстю або безхвостими.

Зараз ви читаєте новину «Лабораторних щурів продають парами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути