субота, 20 вересня 2008 07:12

Колектив інфекційної лікарні обурений звільненням Юрія Даша

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Леся ґонґадзе спілкується із працівником Львівської міської інфекційної лікарні під час прес-конференції. Колектив госпіталю, обурений звільненням головного лікаря, зустрівся у середу з журналістами
Леся ґонґадзе спілкується із працівником Львівської міської інфекційної лікарні під час прес-конференції. Колектив госпіталю, обурений звільненням головного лікаря, зустрівся у середу з журналістами

4 вересня наказом управління охорони здоров"я Львівської міської ради з посади головного лікаря міської інфекційної лікарні звільнено Юрія Даша. Колектив закладу вважає це неправомірним.

— Юрій Дашо пропрацював у лікарні 30 років, зокрема головним лікарем — 15. За ці роки лікарня стала одним з найкращих інфекційних медичних закладів України. За всі ці роки не було жодної обґрунтованої скарги хворих на медичне обслуговування та лікування, — йдеться у зверненні колективу лікарні до міністра охорони здоров"я Василя Князевича. Лист підписали 300 медпрацівників закладу.

Леся ґонґадзе, яка працює в цій лікарні, заявляє: на територію медустанови незаконно претендують. Саме це стало причиною звільнення Юрія Даша.

— Перевірки, звільнення — усе це робиться цілеспрямовано. Адже лікарня на вулиці Пекарській, 54 займає привабливу територію, на яку хтось поклав око, — каже жінка.

Після того як Юрію Дашу зачитали наказ про звільнення, він потрапив до лікарні з гіпертонічним кризом.

— Першу догану я отримав на початку серпня цього року за те, що бухгалтер лікарні подала звіт до казначейства на бланку старої форми, — розповідає по телефону. — Друга догана — наприкінці серпня. За те, що один із наших працівників видав фальшиву довідку абітурієнтові медичного університету про те, що він лікувався в нас. Злочин був там, де прийняли цю довідку. Адже гербової печатки головного лікаря документ не мав. Я оскаржуватиму звільнення в суді.

Юрист Громадського форуму Львова Дмитро Гудима стверджує, що такі порушення не передбачають звільнення і суд мав би поновити лікаря на посаді.

Найближчим часом має відбутися реорганізація інфекційної лікарні: з міської власності її передадуть обласному управлінню охорони здоров"я. Юрист припускає такий можливий перебіг подій: приміщення лікарні передадуть області, при цьому виділять по 4 м землі від кожного корпусу для обслуговування об"єкта. Решту міська влада може використати у власних інтересах. На території лікарні є дендропарк. У ньому понад 200 видів кущів і дерев.

— 2002 року вісім медичних установ Львова передали на фінансування обласного управління охорони здоров"я, — коментує Петро Сидунь, 61 рік, з обласного управління охорони здоров"я. — При цьому вони залишилися в адміністративному підпорядкуванні міста. Тобто обласне управління давало гроші, а за результати роботи лікарні звітували місту. Зараз ми повноцінно забираємо ці установи, щоб адекватно контролювати фінансування. А в разі зазіхання на власність медичних установ ми — перші, хто протестував би проти такого явища. Бо медичні установи і так бідні. Тому будь-які припущення про зазіхання на землю та об"єкти лікарні, а також неправомірне звільнення пана Дашо, не мають підстав.

Зараз ви читаєте новину «Колектив інфекційної лікарні обурений звільненням Юрія Даша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути