Ексклюзиви
середа, 13 лютого 2008 07:10

Катерину Ющенко розчулили у Трускавці

Дружина президента України Катерина Ющенко, 46 років, побувала у Міжнародній клініці відновного лікування у Трускавці на Львівщині. Тут лікують дитячий церебральний параліч.

У закладі провели круглий стіл "Соціальне партнерство заради здоров"я дітей". Розповіли про програму, що опікується хворими на дитячий церебральний параліч.

— Програма розпочалась 2006 року, вона триватиме 4–5 років, — розповідає перша леді. — Нам уперше вдалося створити базу дітей із ДЦП, їх понад 16 тисяч, 824 хворі дитини пройшли реабілітацію безкоштовно.

Директор Міжнародної клініки відновного лікування Володимир Козявкін, 60 років, показав відео з результатами реабілітації кількох дітей. На екрані 11-річна дівчинка Катя на початку лікування не могла самостійно підвестися зі стільця. Через півроку вона сама встає та робить кілька кроків. Катерина Михайлівна після переглянутих кадрів вийшла з-за столу витерти сльози.

День лікування у клініці доктора Козявкіна коштує 70 євро. Дітей-сиріт тут лікують безкоштовно. Нині у закладі перебуває 18 дітей з усієї України, які проходять реабілітацію за програмою "Радість дитинства — вільні рухи".

По закінченні круглого столу Катерина Ющенко вручила гранти лікувально-реабілітаційним установам.

— Ми отримали 50 тисяч гривень, — розповідає Ніна Стащак, 50 років, директор навчально-реабілітаційного центру "Світанок" у місті Червоноград Львівської області. — Уже купили два апарати, один для стимуляції м"язів, другий — для масажу.

Анатолій Ненько, начальник Євпаторійського дитячого санаторію, розповів, що за 87-річну історію їхнього закладу грант — другий подарунок.

— Перший подарунок ми отримали 1938 року, тоді санаторію подарували чотири віслючка, а тепер ми отримали змогу купити медичне обладнання, якого не мали, — каже Анатолій Михайлович.

Зараз ви читаєте новину «Катерину Ющенко розчулили у Трускавці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути