четвер, 08 квітня 2010 17:10

Із Тернополя знову вивозять сміття

Звалище села Малашівці Зборівського району Тернопільщини знову прийматиме непотріб з обласного центру. Місцеві жителі дозволили вивіз до 1 липня. І зобов"язали владу Тернополя за півроку рекультивувати цю сміттярку.

Звалище міститься за 20 км від обласного центру. Із 1997-го воно офіційно закрите. Селяни вісім місяців блокували дорогу до нього. Нарікали, що через постійний сморід часто хворіють.

Іншого смітника Тернопіль не має. Жодна сільрада в області не дала дозволу на прийняття твердих побутових відходів. Комунальники самі домовлялися про прийом непотребу на Рівненщині та Івано-Франківщині. Та увесь вивезти не могли. Купи сміття тижнями лежали у переповнених контейнерах, валялися по тротуарах.

— Ми збираємо усі документи, щоб таки закрити нашу сміттярку. Де хочуть, хай роблять новий полігон, — говорить 60-річний Степан Юрик, сільський голова Малашівців. — Ми з 2006 року ведемо переговори з міською радою про закриття звалища. А його рекультивація досі не закінчена. Ось тепер з мерією, обладміністрацією підписали договір. Подивимося, чи дотримають слова. Частину ями засипали щебенем. А ще треба обгородити ту територію, зробити газовідведення, створити зелені насадження.

Зараз ви читаєте новину «Із Тернополя знову вивозять сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути