понеділок, 23 липня 2012 07:30

Інформацію про зниклих треба розмістити в соцмережах

Щотижня у львівську міліцію надходять заяви про зникнення людей. Що робити, якщо пропали рідні чи знайомі, розповідає Сергій Богданов, 37 років, заступник начальника обласного управління карного розшуку.

— Одразу телефонуйте в міліцію. Те, що правоохоронці починають пошуки через три доби, — міф. Якщо дільничний таке говорить і відмовляється реєструвати заяву, жалійтеся в обласне управління. Чим швидше звернетеся, тим швидше знайдуть зниклого. Міліції потрібно надати всі важливі дані про особу, якісне фото, список місць, де може перебувати. Родичі часто обдзвонюють морги, лікарні. Але міліція через свою мережу все робить сама. Краще пригадати якісь додаткові подробиці, далеких знайомих, звички.

Чому пропадають люди?

— Часто зникають літні через психічні розлади. Одного діда зі Львівщини ми знаходили на вокзалі в Рівному, потім — в Одесі. Казав, що хоче помандрувати світом. Діти 12-14 років тікають із дому, інтернатів. А 7-8 років — губляться. Найчастіше — у лісах, у торговельних центрах, на базарах. Старші діти тікають із дому, щоб подорожувати. Знаходимо їх у Криму, Києві. Коли дитина зникла, зразу дзвоніть на 102. Якщо знайшли її, також повідомте міліцію, бо на пошуки кидаємо всі сили. Одразу відкриваємо кримінальну справу. Випадків викрадення дітей не пам'ятаю. Часто дружини звертаються із заявою, що чоловіка кілька днів немає, мобільний не відповідає. З'ясовується, що розважаються з коханками за містом. Переважно це чоловіки старшого віку — 40-50 років. Є такі, що переховуються від кредиторів, бізнес-партнерів. Інколи в розшуку заробітчани з Росії, Італії. У Львові з 1991-го вважають безвісти зниклими 253 особи. Торік розшукали 56.

Коли припиняють пошуки?

— Доки немає доказів, що людина померла, вона в державному і міждержавному розшуку. Недавно знайшовся хлопець. П'ять років тому пішов із дому, поїхав на Донеччину, там жив. Нікого про це не повідомив. Живими зниклих знаходять у 99 відсотках випадків.

Чи допомагає швидше знайти людину оголошення про винагороду?

— За моїм досвідом — ні. Наші люди свідомі — якщо мають інформацію, допомагають і без матеріального зиску. Тому треба просто повідомити про зникнення людини через газети, соцмережі. А от екстрасенси — це марна трата часу і грошей. Торік шукали зниклу дівчинку із селища Івано-Франкове на Яворівщині. Через тиждень знайшли її мертвою в сільській вигрібній ямі. Батьки пережили страшний шок, бо провидиця запевняла їх, що дівчинка жива.

Зараз ви читаєте новину «Інформацію про зниклих треба розмістити в соцмережах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути