Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 18:27

Їдальню політехніки називають "кормушкою"

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Студентки філологічного факультету університету імені Івана Франка Катерина Сігура (ліворуч), Соломія Ковалів (по центру) та Надія Хоманчук обідають в університетській їдальні у середу о 13.30. Найчастіше купують йогурти та булочки
Студентки філологічного факультету університету імені Івана Франка Катерина Сігура (ліворуч), Соломія Ковалів (по центру) та Надія Хоманчук обідають в університетській їдальні у середу о 13.30. Найчастіше купують йогурти та булочки

"Раніше, коли приїздив у Львів на один день, відкладав 50 гривень на обід, — розповідає підприємець із Луцька Ігор Єрофєєв, 40 років. — Ходив їсти у "Пузату хату" або "МакДональдз". Так більшість приїжджих робить. Але коли розжився знайомствами, то мені порадили їдальню "Укртелекома". З вулиці вона взагалі непримітна — двері з табличкою сховані за рогом. Зате їжа смачна і недорога".

Їдальня "Укртелекома" розташована на четвертому поверсі офісу компанії на вул. Дорошенка. Працює з 12.00 до 16.00. Проте за годину до полудня біля каси невелика черга.

21-річний Валентин Сергійчук навчається на географічному факультеті університету ім. Івана Франка. Навчальний корпус поряд з "Укртелекомом". Замовляє помідорову зупу, пельмені, салат із пекінської капусти і мінеральну воду.

— Кілька років тому тут взагалі можна було за 8 гривень поїсти, — протирає ложку і виделку серветкою. — Зараз стандартний набір — перше, друге, салат, сік — коштує не більше 20 гривень. Готують швидко. Доки одна працівниця рахує гроші, інша приймає замовлення і розносить страви. Найкраще приходити сюди одразу після 12.00. Якраз усе свіженьке, і черг немає. Потім людей стає все більше і більше. Після першої, аби пробитися до каси, треба хвилин 15 стояти в черзі. Від третьої години потік зменшується. Але тоді багатьох страв немає. Чанахи і деруни, наприклад, дуже швидко закінчуються. А от пельмені є майже весь час.

31-річна Ольга Хома працює у магазині одягу на вул. Шептицьких.

— Якщо є можливість відпроситися на годину пообідати, їду в "Укртелеком". Сюди ходять поїсти з усієї центральної частини міста. В обід часто зустрічаю симпатичних програмістів з вулиці Сахарова. Дешевше заплатити 2 гривні за проїзд на тролейбусі у дві сторони, ніж харчуватися в кафе. Не подобається, що "своїх" працівниці пропускають без черги. А ще погано працюють витяжки, тому стоїть запах продуктів, які готуються.

Також популярний і недорогий заклад харчування у центрі — "Молочний бар" на вул. Коперніка. У народі його називають "Корова". Фірмова страва — млинці з грибною підливою за 10,7 грн. Їх подають тільки з 9.00 до 12.00 і з 18.00 до 20.00. 37-річний Аркадій Гевко тримає на підносі картоплю з відбивною і пиво:

— Зіпсувався заклад. Заплатив за це все 35 гривень. Улітку коштувало би удвічі дешевше. А потім зробили ремонт і підняли ціни — десь на 3-4 гривні за кожну страву. Цим відштовхнули старих клієнтів, які забігали на дешевий обід і 100 грам. Їх ремонт мало цікавив. Молодь сюди також ходити не буде — їм простіше за ті самі гроші поїсти у "Криївці" чи якійсь піцерії. З'явився офіціант, але на нього мало хто зважає. Більшість за звичкою самі забирають їжу з підносом.

Третьокурсник університету "Львівська політехніка" 21-річний Юрій Бегоцький харчується в їдальні академічної гімназії на вул. Степана Бандери.

— Туди пускають тільки після другої години. До того годують лише гімназистів. За 15 гривень можна наїстися. Кілька разів ходив у "кормушку" — так студенти називають їдальню політехніки. Вона величезна, три поверхи займає. Але готують там дуже погано. Буває, замовиш і лишаєш цілу порцію — несмачно. Суперова їдальня була у фірмі "Бібльос". Там на 10 гривень давали такі величезні порції — самому купити і приготувати дорожче вийде. Іноді бігав у їдальню універу Івана Франка — доволі гарно і смачно. Але з осені там не можна розрахуватися грішми, беруть тільки банківськими картками зі стипендією. Тому чужим і платникам поїсти не виходить.

Зараз ви читаєте новину «Їдальню політехніки називають "кормушкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути