четвер, 03 вересня 2009 19:01

Хабарі закладають у ціну помідорів

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Чоловік несе до своєї машини два мішки  цибулі, яку придбав на ринку Шувар у Львові. Кілограм продають по 2 гривні
Чоловік несе до своєї машини два мішки цибулі, яку придбав на ринку Шувар у Львові. Кілограм продають по 2 гривні

Гуртовий ринок Шувар у Львові — один із найбільших в Україні. Фермери з 18 областей привозять сюди свій урожай. Перші вантажівки з півдня України з помідорами прибули ще на початку серпня.

— С Херсона памідорчикі, сладкіє, бес стєржня, — ламаною російською каже смуглявий продавець. Називатися відмовляється. — Жара в нас, тепло дуже, от вони й достигли швидше.

За кіло просить 2 грн, якщо брати більше 20 кг — скидають 30 коп. на кілограмі.

— Продаєм по такій ціні, як і торік. А заробітки поменшали. Пальне подорожчало. Даїшники постійно зупиняють. Треба завжди по сотці взятки давати. Все треба враховувати, — загинає пальці. — Засоби захисту подорожчали. Їх ціна до долара прив"язана.

Олена Вартовник, 42 роки, з чоловіком на ринку продають із вантажівки картоплю.

Даїшники постійно зупиняють. Треба завжди по сотці взятки давати

— Якщо брати оптом, то по 1,70 грн віддамо. Оно на Привокзальному чи Краківському дешевше за 2,50 гривні нема, — каже вона. — Врожаєм цьогоріч  не похвалишся, але й нарікати не можна. Біда, шо нема якихось оптових серйозних покупців. Он нещодавно татари дині привезли, то за дві-три години продали вісім тонн. Ще як їдуть у дорозі, то вже дзвонять своїм у Львів. Щоб ті готувалися продавати. А ми так цикаєм по два мішечки.

На Шуварі овочі купують львів"яни та жителі приміських сіл та містечок. Здебільшого для власних потреб. Інколи перепродують уроздріб на інших львівських ринках.

— Узяла 10 кілограмів болгарського перцю. Червоний там по 9 гривень за кілограм, а зелений — по чотири гривні. І то ше недорого, — каже львів"янка 24-річна Оксана Мельник. — На інших ринках у місті за перець беруть на три гривні більше. Хотіла ше збити ціну, але продавці і так плакалися, шо з вирощеного на ринку продають лише третю частину. Багато товару гниє, при перевозці портиться. Але то могли брехати, аби не скидати ціну, — сміється.

Сезон продажу осіннього врожаю на ринку триватиме до початку жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Хабарі закладають у ціну помідорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути