четвер, 27 січня 2011 18:34

"Говорять, вірус миттєво вражає органи дихання"

"Чула, на Львівщину насувається друга хвиля грипу. Вона вже вирує в Європі, а на початку лютого буде в нас. Говорять, вірус страшний, якийсь Б. Миттєво вражає органи дихання дітей від 1 до 4 років. У мене 3-річний син, у садок ходить. Як його уберегти?"

Запитує львів'янка 27-річна Марина Козима.

Відповідає начальник епідеміологічного відділу Львівської обласної санепідемстанції 34-річна Наталія Тімко.

— Про другу хвилю грипу наразі говорити рано. Ми поки ще першу не перейшли. На сьогодні в області хворіють трохи більше 12 тисяч осіб, 43 відсотки з них — діти.  Показник нижче епідемічного порогу. Щоправда, у Перемишлянському районі та в місті Червоноград поріг перевищений. Санстанція щодня моніторить ситуацію. Не можемо стверджувати, що в лютому наступить друга хвиля грипу і що хворітимуть саме діти. Щоби батьки були спокійні, треба дітей вакцинувати, давати більше вітамінів. Привчити їх часто мити руки.

Невідомо також, якого штаму буде грип. Б проявляє себе так само, як і А. Вражає дихальні шляхи, нервову систему. Проте перебігає швидше та легше. Температура піднімається до 38 градусів. Тримається три-чотири дні.

Зараз ви читаєте новину «"Говорять, вірус миттєво вражає органи дихання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути