четвер, 28 серпня 2008 07:06

Ганну Буняк ужалила оса

67-річна Ганна Буняк із села Тростянець Бережанського району на Тернопільщині сушила яблука на подвір"ї. На стіл із сушнею налетіли оси. Одна вжалила пенсіонерку. Від анафілактичного шоку жінка померла за 30 хв.

— То якраз на Яблучного Спаса було. Ще зранку Ганна Володимирівна до церкви ходила фрукти святити. А по обіді прибігла до сусідки по допомогу. Тільки й могла сказати, що її оса вкусила, — розповідає секретар Тростянецької сільради Богдана Гавдида, 35 років. — Від нас до Бережан 24 кілометри. Дорога погана. "Швидка" тільки за півгодини змогла доїхати.

Від осиної отрути в пенсіонерки почав пухнути язик. На допомогу збіглися люди. Сільська фельдшерка робила їй штучне дихання, уколи. Коли приїхала "швидка", жінка ще дихала. Однак невдовзі померла.

Буняк жила із сином Віктором, 44 роки, та його родиною у Тернополі. На літо поверталася до рідного села. Доглядала за хатою. Мала десять соток городу й сад.

— Вона бджіл і ос боялася. То четвертий випадок був, коли її жалили. Торік навіть у реанімації лежала. Ледве спасли. Лікарі казали, що наступного разу може не вижити, — продовжує Богдана Гавдида. — Добра жінка була, зла нікому не робила.

Наступного дня проводжати в останню путь Ганну Буняк зійшлося усе село. Син забрав її ховати до Тернополя.

Зараз ви читаєте новину «Ганну Буняк ужалила оса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути