вівторок, 29 травня 2007 07:02

Двоє школярів потонули у Случі

10-річні Святослав Легкобит та Іван Кузьмич утопилися минулого четверга під час купання у річці Случ поблизу села Чудель Сарненського району Рівненської області. Тіла школярів досі шукають водолази.

— Хлопці ходили до школи у другу зміну. Того дня директриса суворо заборонила дітям купатися у Случі. А вони побігли тайком, нікому не сказали, — розповідає секретар Чудельської сільради Оксана Мельник, 30 років. — Залізли у чагарники, щоби ніхто не бачив, поклали портфелі, роздяглися. Залишили на березі трусики — боялися, що вдома сваритимуть за мокрий одяг.

У воді Святослав оступився і провалився у підводну яму — берег Случа різко обривається. Іван схопив товариша за руку, спробував витягти, але обидва полетіли у вир. Поряд проходив якийсь чоловік, кинувся рятувати дітей. Але течія вже віднесла хлопчаків за кілька метрів.

— Мабуть, вони захлинулись одразу, — припускає Оксана Мельник. — Дітей шукали цілу ніч, ходили з баграми, водолазів викликали. В обох хлопців є  молодші сестри.

Тіло 50-річного Володимира Томашевського із села Карпилівка цього ж району в Случі знайшли за півтора місяця. Чоловік провалився під кригу ще на початку березня.

Зараз ви читаєте новину «Двоє школярів потонули у Случі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути