Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 07:14

Депутатів знімали приховані відеокамери

На черговій сесії Ковельської міської ради Волинської області депутати дізналися, що їх знімають на відеокамери. Нагляд встановив завгосп міськвиконкому нібито для попередження корупції.

Про знімальні пристрої привселюдно заявив депутат Сергій Товкач. Він дізнався, що завгосп міської ради має відеозаписи попередніх засідань. Одна прихована відеокамера була за трибуною. Інша — над місцем для проведення таємного голосування.

— Система відеоспостереження змонтована давно. Цей робочий запис здійснюється в рамках боротьби з корупцією і для уникнення маніпуляцій думкою депутатів, — каже ковельський міський голова Сергій Кошарук, 33 роки.

Депутати звернулися до голови міськради з вимогою демонтувати камери. Адже відеонагляд порушує їхні конституційні права і свободи.

— Проблема не у встановленні відеокамер, а в тому, що це зроблено без нашого відома, — зауважує депутат Сергій Панасюк.

Від міського голови вимагають надати офіційні документи про користування прихованими камерами. Їх цікавить, за чиї гроші купувалася і монтувалася система спостереження.

Зараз ви читаєте новину «Депутатів знімали приховані відеокамери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути