Ексклюзиви
четвер, 27 серпня 2009 19:06

Ціну за проїзд хочуть підняти до двох гривень

Із 22 серпня проїзд у львівських маршрутках подорожчав на 25 коп. — до 1,75 грн. Але у вихідні городяни їздили містом за старою ціною. Повідомлень про подорожчання не було.

— У вівторок заходжу в маршрутку біля лікарні швидкої допомоги, даю гроші, а водій мені тикає пальцем у листочок, на якому написано, що вартість проїзду 1 гривня 75 копійок, — каже львів"янка 28-річна Ольга Ліснічук. — Ми з пасажирами почали обурюватися, то він сказав, що з місця не зрушить, поки не заплатимо. Того ж дня ввечері я поверталася додому, то водій узяв з мене 1 гривню 50 копійок. Не розумію, що відбувається.

— Нові тарифи ми затвердили в п"ятницю ввечері на засіданні виконкому, — розповідає заступник начальника управління економіки Львівської міськради Галина Стадницька-Гірняк. — У дію закон повинен був вступити з моменту його опублікування у пресі, тобто в суботу, 22 серпня. Але через те, що ці дні були святковими і вихідними, то новий тариф почав діяти з вівторка, 25 серпня.

Перевізники незадоволені новим тарифом.

— Тариф 1,75 гривні на сьогоднішній день нерентабельний, тому що його розраховували при ціні на паливо по 5 гривень, а воно сьогодні коштує 6,3, — каже голова Асоціації перевізників Львівщини Роман Лобода, 51 рік. — На днях ми подамо до мерії проект тарифів у 2 гривні. Якщо його на наступному засіданні виконкому не затвердять, то ми самовільно призначимо ціну — 2 гривні.

Проїзд у міських маршрутках в усіх інших обласних центрах Західної України коштує 1,5 грн. У Чернівцях ціна залежить від маршруту — 1, 1,25 і 1,5 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ціну за проїзд хочуть підняти до двох гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути