пʼятниця, 05 вересня 2008 07:00

Чергу до нотаріуса займають опівночі

Жителька міста Рава-Руська Жовківського району 35-річна Надія Фарина прийшла до будівлі міської ради на вул. Ярослава Мудрого майже опівночі. Зайняла чергу до державного нотаріуса для матері.

— Мама живе у селі Липник, їй треба засвідчити документи на спадщину, — розповідає. — Десь біля першої години, о третій, почали підходити люди. Під дверима склали список черги. Зранку мама першою потрапила на прийом.

— У чергах під кабінетом у духоті сидить по 70 людей! Це геноцид! — сперся на одвірок 73-річний Степан Житовецький. — За день юристи приймають не більш як 10 осіб. Усе ж мусять у комп"ютер вписати.

У районі два державних нотаріуси: у Раві-Руській та Жовкві.

Нині до нотаріуса звертаються переважно з двох питань. Перше —  переоформлення спадкових документів на грошові вклади Ощадбанку, за якими виплачують компенсації. Друге пов"язано з тим, що люди масово приватизовують своє нерухоме майно: помешкання, присадибні ділянки, будинки, гаражі, прибудови. Такі послуги у приватних нотаріусів коштують значно дорожче, а питанням спадщини може займатися лише державний нотаріус.

Ольга Галань — державний нотаріус Жовківської нотаріальної контори каже, що ці питання мають вирішувати на рівні Міністерства юстиції:

— Сьогодні до мене записано 30 людей, і всі вони потраплять на прийом, — запевняє. — У Раві-Руській працює молодий спеціаліст, тому так затягується час. Якщо в мене на одного клієнта йде близько 30 хвилин, то у неї — година-півтори. Питання має вирішитися на державному рівні. Адже в районному центрі передбачено ще й посаду консультанта, а такого немає.

Зараз ви читаєте новину «Чергу до нотаріуса займають опівночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути