субота, 21 червня 2008 07:13

Анатолій Тимощук став почесним громадянином Луцька

Депутати Луцької міськради присвоїли землякові, гравцю футбольної збірної України та нинішньому капітану російського клубу "Зеніт" 29-річному Анатолієві Тимощуку звання почесного громадянина міста.

Рішення ухвалили в середу на сесії двома третинами голосів обранців. Подання до нагороди ініціював міський голова Луцька 45-річний Богдан Шиба. Він пообіцяв ушанувати футболіста ще 4 червня, коли Анатолій першим із українців привіз Кубок УЄФА до Луцька.

— Це подяка лучан за внесок у розвиток українського футболу, пропаганду спорту серед молоді та значні особисті досягнення Анатолія, — каже Богдан Шиба.

Відтепер футболіст має право безплатно їздити в громадському транспорті Луцька, купувати квитки в залізничних касах поза чергою. Із міського бюджету щомісяця отримуватиме доплату в розмірі мінімальної зарплати і дотації на оплату комунальних послуг.

Анатолій Тимощук народився і виріс у Луцьку. Вихованець волинської футбольної школи із 1993 по 1998 рік грав у складі місцевої команди "Волинь". Нині в трикімнатній квартирі в центрі міста живуть батьки Анатолія зі старшою сестрою 32-річною Інною — майстром спорту з баскетболу. Родина має магазин, будує обійстя в приміському селі Боратин. Востаннє Анатолій із дружиною переступав поріг дому три роки тому.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Тимощук став почесним громадянином Луцька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути