Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2008 07:13

74 лижники скупалися в ополонці

У селі Паляниця Яремчанського району Івано-Франківської області пройшов перший всеукраїнський фестиваль моржів. В озері туристичного комплексу "Буковель" продовбали ополонку. Неподалік вилили крижаний хрест.

— На Йордан воду вважать цілющою. Хто купається вперше, не застудиться, якщо робить це з вірою, — упевнений 72-річний Петро Тимчук із села Белелуя Снятинського району Івано-Франківської області.

Він — найстарший на фестивалі. Наймолодший — Олексій Хименець, 14 років, із Закарпаття. Разом із 36-річним батьком Олексієм моржують третій рік. На Прикарпаття приїхали кататися на лижах.

Учасників реєструють із самого ранку, масову купель проводять в обід. Серед любителів холодної води — 11 жінок. Довкола ополонки зібралися лижники, фотографують хрест із льоду. Після купання моржів пригощають гарячим чаєм, дехто п"є тепле вино, приправлене корицею.

Неподалік ополонки виступають козаки із Запорізького кінного театру.

— Це зимовий варіант гулянки. Як потеплішає, виступатимемо з кіньми. На площадці демонструємо трюки: козацький герц, вправи зі списами, шаблями, — розповідає художній керівник театру Олександр Матєша, 60 років.

Після дійства троє козаків пірнають у воду разом із моржами.

Зараз ви читаєте новину «74 лижники скупалися в ополонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути