понеділок, 02 квітня 2012 05:00

34 репетитори працюють безкоштовно

— Я займаюся в чотирьох репетиторів. Ходжу на англійську, математику, українську мову і літературу та історію. Думаю, за два роки добре підготуюся і зможу вступити куди захочу.  Мій друг платить за курс з англійської майже 3 тисячі гривень. А в мене грошей нема. Якби не цей проект, готувався б самостійно, — каже 16-річний Назар Антонов.

Він сирота, навчається в 10-му класі винниківської школи-інтернату. Із лютого бере участь у соціальному проекті "Обери успішне майбутнє" львівської організації "Самопоміч". 34 репетитори-волонтери безкоштовно готують до тестування із ЗНО старшокласників із львівських інтернатів і малозабезпечених сімей.

— Коли розмістили інформацію про набір учителів, не очікували, що зголоситься стільки охочих працювати безкоштовно. Найбільше прийшло вчителів з англійської мови, — каже координатор проекту Ольга Жеребух, 20 років. — Є студенти старших курсів різних факультетів, учителі зі шкіл, навіть пенсіонери — колишні викладачі. Зараз є потреба лише у фізиках і хіміках. Вимоги — добре володіти предметами, що входять у шкільну програму.

Учителі індивідуально домовляються з групами школярів по четверо-дев'ятеро про час і тривалість занять. Приїжджають у навчальні заклади або запрошують дітей додому.

Поки що проект охоплює 66 учнів, триватиме до кінця квітня. Із листопада розпочнеться другий етап.

Зараз ви читаєте новину «34 репетитори працюють безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути