понеділок, 20 серпня 2012 00:00

2012 рік можна назвати роком соціальної модернізації в Україні

24 серпня Україна святкуватиме День Незалежності. Які почуття викликає це свято у нас — українців? Скоріш за все, це почуття суму водночас із невеликою часткою гордості, що, все ж таки, існує незалежна та суверенна держава Україна.

Рік видався дуже жвавий і багатий на події. Чого тільки варте проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 в Україні. За оцінками вітчизняних та іноземних фахових аналітиків, Євро не тільки дало Україні реальний поштовх у розвитку інфраструктурної сфери та будівництві нових спортивних і транспортних об'єктів, а й допомогло простим європейцям сформувати об'єктивну та неупереджену думку про нашу державу. А це, безперечно, позитивно вплинуло на імідж України в світі — як країни гостинних і щирих людей.

Якщо говорити про політичні досягнення, то й у цій сфері теж маємо здобутки. Згадаймо лишень парафування Угоди про асоціацію з ЄС. 19 липня Україна і Європа остаточно завершили технічний процес погодження розділу Угоди про асоціацію щодо створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС. У результаті спільної роботи з європейською стороною документ вдалося парафувати раніше, ніж очікували.

Проте, як свідчать факти, Україна обрала шлях порозуміння не тільки з Європою. Так, нещодавно Верховна Рада ратифікувала Угоду про зону вільної торгівлі з країнами СНД, яку вже підписав глава нашої держави. Відповідно до фінансово-економічного обґрунтування Угоди, ЗВТ у рамках СНД сприятиме зростанню внутрішнього валового продукту на рівні 2,5% і дозволить збільшити доходи в бюджет на 9,4 млрд грн на рік. При цьому позитивний ефект відчують, перш за все, в машинобудівній галузі — темпи зростання прискоряться на 7,19%, у хімічній та нафтохімічній промисловості на 4,75%, у металургійній промисловості на 4,2%, у сільському господарстві на 3,86%, у легкій на 3,11% і у харчовій на 3,36% галузях промисловості.

Політичним досягненням можна вважати також створення з ініціативи президента Конституційної Асамблеї. Ми отримали окремий орган, що працюватиме над удосконаленням та покращенням Основного закону держави.

2012 рік також можна назвати роком соціальної модернізації в Україні. За словами окремих політологів, таких масштабних змін в аспекті покращення соціальної турботи наша держава не знала за всі часи незалежності.

Яскравим свідченням позитивних та прогресивних змін у медичній сфері є створені у різних містах перинатальні центри, що мають найсучасніше обладнання і високопрофесійний медичний персонал.

Соціальні ініціативи президента вже втілюють у різних областях України. Так, на Рівненщині збільшили допомогу тим, хто доглядає за психічно хворими людьми, яких в області понад дві сотні. Раніше вона становила 122 грн, а нині зросла майже вдесятеро — 1102 грн. Крім цього, кожен інвалід області, що потребує колісного візка, отримає його до кінця року.

Цьогоріч держава почала приділяти особливу увагу тим категоріям населення, які найбільше її потребують. Збереження та посилення існуючої тенденції за два-три роки дасть свій результат. І, можливо, саме тоді свято Незалежності вже не викликатиме сум, а виключно гордість за те, що ти живеш у власній та гідній країні.

Зараз ви читаєте новину «2012 рік можна назвати роком соціальної модернізації в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути