субота, 24 березня 2012 10:56
Юрій Луканов
Юрій Луканов
Юрій Луканов

Партії регіонів треба апелювати до патрона, а не до ЄС

Після ухвалення заяви парламенту із закликом до Європейського союзу не затягувати підписання угоди про асоціацію згадується відоме висловлювання: "Всім кому винен – прощаю". У заяві, зокрема, Верховна Рада Україна закликає Європейський союз та його держави-члени "продемонструвати політичну волю і забезпечити якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС". Це парламентський лідер "регіоналів" Олександр Єфремов і член цієї партії Леонід Кожара таке вигадали. Але ясно, що такі заяви не робляться без схвалення володаря адміністрації на Банковій.

Ще торік навесні було заплановано, що підписання угоди про асоціацію відбудеться в грудні минулого року в Києві на саміті Україна – ЄС. Та високі сторони лише зустрілися, покрасувалися перед журналістами , сказали їм кілька слів, але нічого не підписали. Причина нині добре відома – справа Тимошенко.

Спершу дипломатично, а потім уже прямим текстом лідери західних країн заявляли Віктору Януковичу, що переслідування опозиції – річ, яка не відповідає європейським цінностям. Отож, ніякої угоди про асоціацію бути не може. Янукович то обіцяв випустити свою політичну суперницю на волю, то заявляв, що в Україні цілковито незалежна судова система і він не може на неї впливати. Першим заявам з його боку спершу вірили, а другим – ні. Адже західні політики дуже добре знають, що після реформи судової системи від Януковича вона фактично стала підрозділом  партії влади. Та й по першому пункту західні політики скоро зрозуміли, що він за пацанячою звичкою розводить їх як лохів.

Текст угоди давно готовий до підписання. Згідно з процедурою, його треба парафувати, тобто схвалити, а вже потім надавати на підписання. Процедура парафування запланована на 30 березня цього року в Брюсселі. В дипломатичних західних кулуарах кажуть, що все відбудеться без преси. Європа не хоче, аби українська влада піарилася на цьому питанні.

Після парафування угоди єдиною перешкодою до її підписання стане євро інтегратор Віктор Янукович, адже лише від його волі залежить сидітиме Тимошенко чи ні. Так що парламентська більшість явно помилилася із адресатом своєї заяви. Їй треба апелювати до свого патрона, який сидить на Банковій.

Зараз ви читаєте новину «Партії регіонів треба апелювати до патрона, а не до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути