вівторок, 04 червня 2013 09:46

За $50 тисяч можна купити трикімнатну квартиру в столичній новобудові

За $50 тисяч можна купити трикімнатну квартиру в столичній новобудові
Перед купівлею квартири перевірте документи на землю. Фото: investmentkiev.wordpress.com

Квартиру у новобудові краще купувати з юристом. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла столичний брокер Катерина Мисковець.

"Знайти дешеву і хорошу квартиру у новобудові зараз дуже просто, - говорить Мисковець. – Багато забудовників готові опустити ціни до 30 тисяч доларів за однокімнатку. Трикімнатну квартиру в столичній новобудові продають за 50 тисяч. Але нема гарантії, що ви заселитеся у неї в той час, коли вам обіцяли".

За словами брокера, коли обираєте квартиру у новобудові, не варто сліпо довіряти забудовникам.

"Подруга 2010-го купила за 40 тисяч доларів двушку майже у центрі Києва. Повірила забудовникам. Та й умови оплати її влаштовували. Спочатку повинна була сплатити 20% від вартості квартири. Решта виплачувала щомісяця без відсотків, бо житло купила у розстрочку. Планувала вселитися у квартиру в грудні 2012 року, але до того часу забудовники встигли тільки коробку поставити. Вже півроку їздить дивитися на вікна своєї квартири, але ні вселитися, ні розпочати ремонт не може, бо в багатоповерхівці досі тривають будівельні роботи. Ще навіть воду і каналізацію не підвели", - розповіла Мисковець.

Жінка працює в одному зі столичних агентств нерухомості. Радить перед купівлею квартири перевірити у забудовника документи на землю.

"Для цього вам і знадобляться послуги юриста. Він допоможе перевірити документи забудовників і збере для вас усю необхідну інформацію про новобудову. Найгірше - придбати житло у будинку, який звели на орендованій землі. Через 1-2 роки може з'явитися власник землі і вимагати, аби ви продовжували платити оренду усім домом. Не варто довіряти кумам і друзям, які теж вклали гроші у будівництво житла. Навіть якщо хтось із них вже вселився в новозбудовану квартиру, нема гарантії, що ваш будинок теж доведуть до ладу. Не біжіть за акціями та шаленими знижками. Квартиру за 20 тисяч доларів у Києві вам ніхто не збудує", - запевнила Мисковець.

Не зайвим буде також поцікавитися, чи отримав забудовник усі дозволи на будівництво від міської ради, чи має договір про підключення комунікацій до новобудови від Київгазу, Водоканалу та Київобленерго.

"Ще одні знайомі купили квартиру у вже добудованому будинку. Дуже раділи, бо за однокімнатну на 38 квадратних метрів заплатили всього 32 тисячі доларів. Вселились у квартиру одразу, як підписали договір про купівлю-продаж. Забудовник обіцяв з дня на день підключити каналізацію. Люди вже четвертий місяць не можуть у квартирі прийняти душ і сходити в туалет. Бігають до вбиральні у кафе через дорогу", - розповіла брокер.

Перед тим, як купуєте квартиру, не соромтеся пройтися по сусідах у вже зданих новобудовах.

"Поцікавтеся у майбутніх сусідів якістю квартири і наданням усіх необхідних послуг, які на момент купівлі обіцяв забудовник", - радить брокер.

Зараз ви читаєте новину «За $50 тисяч можна купити трикімнатну квартиру в столичній новобудові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути