четвер, 14 жовтня 2010 11:16

Тягнибок пообіцяв десятки тисяч людей на марші УПА

Тягнибок пообіцяв десятки тисяч людей на марші УПА
Марш на честь заснування і визнання Української повстанської армії пройде у Києві, не зважаючи на заборону суду.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Марш пройде при будь-якій погоді і при будь-якій владі. Цього року ми мали проблеми з КМДА, яка подала на нас в суд. Проте і "помаранчева" адміністрація щороку намагалася заборонити проводити ці марші. Ми через суд вигризали право святкувати українське національне свято", - зазначив він.

За словами Тягнибока, напередодні суд заборонив іти по Хрещатику, Майдані і Європейській площі.

"Проте це вже не вперше. Суд заборонив тільки певні вулиці, але є й інші. Що не заборонено, те дозволено. Зараз визначається новий маршрут, але марш почнеться о 16.00 біля пам'ятника Тарасу Шевченку", - наголосив "свободівець".

Тягнибок зауважив, що суд мотивував відмову у марші проведенням нардепами на тому ж місці зустрічі з виборцями.

"Ми за місяць подали заявку в київську адміністрацію, але через деякий час на тому ж місці, на той самий маршрут подають заявку нібито для проведення своїх заходів представники лівих сил. Звичайно, що ніяких лівих там не буде, а як що й будуть, то не багато. Вони користуються тим, що у них є народні депутати, які у цей день на Хрещатику будуть зустрічатися з виборцями. Суд заборонив марш, щоб їм не заважити", - розповів лідер ВО "Свобода".

Він повідомив, що сьогодні говоритимуть не лише УПА, а про проблеми України загалом.

"Це буде не сто людей, навіть не тисяча, а десятки тисяч. Вони приходять щороку, щоб задекларувати свою шану нашим українським героям. Цього року ми будемо говорити не тільки про УПА. Є дуже багато злободенних проблем, якими живе Україна. Це і питання мови, газу, житлово комунальних послуг, Податкового кодексу. Все, що стосується пригноблення українців, як у національному, так і соціальному житті", - підкреслив Тягнибок.

Лідер "Свбоди" висловив стурбованість тим, що проїзд учасників акції до Києва блокується.

"Ми запрошуємо людей з цілої України. Знаю, що вже є проблеми. Вчора ввечері надійшли сигнали з Івано-Франківської області. Кілька автобусів, які хотіли виїхати, були заблоковані. Вони не змогли добратися до Києва. Така ж ситуація у Луганську й Запоріжжі", - обурився він.

Тягнибок також нагадав про заборону маршу в Одесі. На його переконання, там взагалі повна сваволя чиниться. Проте пообіцяв шукати можливість провести захід і в Одесі.
Зараз ви читаєте новину «Тягнибок пообіцяв десятки тисяч людей на марші УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути