Ексклюзиви
середа, 06 жовтня 2010 14:18

Facebook вимагає від спамера майже 900 мільйонів доларів

Facebook вимагає від спамера майже 900 мільйонів доларів

Незвичайна юридична ситуація розгортається в США і Канаді. Соціальна мережа Facebook звинуватила жителя канадського Квебека Адама Гуербеза в розсилці "мільйонів повідомлень", подавши на нього до суду з рекордним позовом на 837 млн доларів. На подив юристів суд не тільки задовольнив вимоги Facebook проти приватної особи, але і не став знижувати суму штрафу до будь-якої підйомної для "фізика" суми.

Рішення про супер-штраф у США щодо Гуербеза було винесено ще в 2008 році. Минулого тижня Верховний суд канадського Квебека підтримав рішення американських колег і визнав спамера винним у порушенні законів. У рішенні суду йдеться, що житель Квебека незаконно розіслав як мінімум 4 млн рекламних повідомлень користувачам Facebook з традиційними для спамерів тематиками: збільшення потенції, реклама марихуани, БАДів і порносайтів, передає CyberSecurity.

У США кажуть, що 873 млн доларів - це найбільший в історії штраф за подібні порушення. Однак сам Гуербез назвав себе "людиною на 873 мільйона" і додав, що він не заплатить Facebook ні цента.У своєму блозі він написав, що зараз його закидали запитами з проханнями про інтерв'ю представники канадських ЗМІ, але він має намір написати книгу про свою боротьбу з Facebook або ж зняти про це фільм, ймовірно натякаючи на кінострічку The Social Network, яка вийшла нещодавно.

У судових документах зазначено, що обвинувачений викрадав паролі користувачів Facebook за допомогою фішингових сайтів, використовував бот-мережі для атаки на комп'ютери користувачів і застосовував інші методи для отримання доступу до даних користувачів Facebook. У документах окружного суду штату Каліфорнія зазначено, що за розсилку спаму відповідала монреальская компанія Atlantis Blue Capital і особисто її засновник Адам Гуербез.

У блозі Адам Гуербез написав, що він вкрай задоволений такою увагою преси до своєї персони про готовий поділитися подробицями про своє життя з журналістами.

Нагадаємо, у звіті одного зі світових виробників програмного забезпечення.компанії Panda Securities зазначено, що Київ займає дев'яте місце серед міст, які найбільше розповсюджують спам.

Зараз ви читаєте новину «Facebook вимагає від спамера майже 900 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути