Ексклюзиви
середа, 07 жовтня 2009 15:06

На Youtube вперше зафіксували спам

На Youtube вперше зафіксували спам
"Лабораторія Касперського", провідний виробник систем захисту від шкідливого і небажаного програмного забезпечення (ПЗ), хакерських атак і спаму, зафіксувала використання Youtube для відеоспаму, говориться в повідомленні компанії.

Як наголошується в повідомленні, лабораторія контентної фільтрації "Лабораторії Касперського" зафіксувала розсилку, в якій містилося посилання на рекламний відеоролик, викладений на найпопулярнішому в інтернеті відеоресурсів Youtube. Виявлена спам-розсилання мала кілька варіантів оформлення, проте у всіх листах використовувалася одна і та ж посилання на відомий відеохостинг.

Youtube є привабливим майданчиком для спаму через свою глобальну популярність, вважають в лабораторії, нагадуючи, що прогнозували можливе використання сервісу Youtube як спам-майданчика ще в 2007 році. Однак з рекламними відеороликами, зміст яких носить явно спамовий характер, і спеціальною розсилкою, ініційованої для їх перегляду, фахівці компанії зіткнулися вперше.

"Безумовно, такий метод реклами цікавіший, ніж інші, і викличе більший відгук у потенційних користувачів", - наводяться в повідомленні слова керівника групи спам-аналітиків "Лабораторії Касперського" Дар"ї Гудкової. Вона нагадала, що два роки тому спамери скористалися сервісом Youtube для спам-розсилки по базі адрес, де під виглядом Youtube користувача заманювали на рекламні сайти. Тепер же посилання дійсно ведуть на популярний відеохостинг, який використовується як майданчик для зберігання небажаного рекламного контенту", - пояснює вона.

За матеріалом: РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «На Youtube вперше зафіксували спам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути