Ексклюзиви
четвер, 09 вересня 2010 10:34

Україна стала ще менш конкурентоспроможною - рейтинг

Україна стала ще менш конкурентоспроможною - рейтинг

У поточному році Всесвітній економічний форум (ВЕФ) присвоїв Україні вісімдесят дев"яте місце проти вісімдесят другого у 2009 році.

Як йдеться в повідомленні ВЕФ, Швейцарія, як і в минулому році стала найбільш конкурентоспроможною країною світу, випередивши за цим показником Швецію, яка опинилася на другому місці, Сінгапур - на третьому, а також США, які опустилися з другого місця в минулому році на четверте місце в 2010 році через макроекономічний дисбаланс, ослаблення приватних і державних інститутів, побоювань щодо стану фінансових ринків. Тим часом, ще до 2009 року Америка була першою в рейтингу.

Крім того, Німеччині присвоїли п"яте місце, Японії - шосте, Фінляндії - сьоме, Нідерландам - восьме, Данії - дев"яте. Велика Британія піднялася на одну сходинку вгору - до 12-го місця.

У свою чергу, Китай посів 27-е місце, Бразилія потрапила на 58-ме місце, Індія - на 51-му, Південна Африка - на 54-му.

Російська Федерація не змінила свій торішній результат і залишилася на 63 місці, хоча ще в 2008 році посідала 51-е місце в рейтингу світової конкурентоспроможності за версією ВЕФ. За показником оцінки бізнес-клімату поруч з Росією перебуває Шрі-Ланка й Уругвай.

Казахстан посів у рейтингу нинішнього року 72-е місце проти 67-го в минулому році.

ВЕФ розрахував на цей раз індекси конкурентоспроможності для 139 країн світу, в яких враховуються різні складові інвестиційного клімату.

Всесвітній економічний форум - міжнародна неурядова організація, діяльність якої спрямована на розвиток міжнародного співробітництва у глобальному масштабі, а також на рівні окремих регіонів і галузей.

Нагадаємо, що 30 серпня поточного року, Президент України Віктор Янукович заявив, що вважає реальним підвищення місця України в рейтингу конкурентоспроможності.

"Мета українських економічних реформ дуже амбітна, в наші плани входить поліпшення місця України у рейтингу бізнес-клімату не менше, ніж на 40 позицій, а в рейтингу конкурентоспроможності світових економік - не менше, ніж на 10 позицій", - сказав він на зустрічі з представниками ділових кіл Німеччини.

Як повідомлялося, американський журнал "Ньюзвік" склав рейтинг 100 кращих країн світу. Україна в ньому набрала 63,97 бала зі 100 і опинилася на 49 місці.

Втім Україну визнали однією з найнекомфортніших країн для бізнесу. Варто відзначити рівень країн Європейського Союзу. Усі вони на перших позиціях. Україна — серед країн Латинської Америки.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Україна стала ще менш конкурентоспроможною - рейтинг ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути