Ексклюзиви
середа, 07 липня 2010 15:24

Рейтинг України підвищено до "стабільного" - агенство Fitch

Рейтинг України підвищено до "стабільного" - агенство Fitch

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг України за національною шкалою з "АА-(ukr)" до "АА (ukr)", повідомляється в прес-релізі агентства. Прогноз рейтингу - "стабільний".

Суверенний рейтинг України був підвищений слідом за досягненням домовленості з МВФ про нову програму кредитування на 14,9 млрд доларів, яка "підтримує впевненість у перспективах проведеної політики і фінансування, знижує ризики макроекономічної і фінансової нестабільності і є позитивним чинником для кредитоспроможності країни", - відзначає директор аналітичної групи Fitch по суверенних рейтингах Девід Хеслов.

Напередодні Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній та національній валюті України до "В" з "В-", прогноз рейтингу - "стабільний". Короткостроковий суверенний РДЕ був підтверджений на рівні "В". Крім того, рейтинг стелі країни був підвищений з "B-" до "B".

Державні фінанси відчувають позитивний вплив поліпшення макроекономічної кон'юнктури, і Fitch прогнозує реальне зростання ВВП в 4,5% в 2010 році і 4,7% в 2011 році на тлі більш сильного зовнішнього попиту і більш сприятливих умов торгівлі для України, особливо по відношенню до експорту металів.

Нагадаємо, що в листопаді 2009 року Fitch знизило рейтинг України з В до В-.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг України підвищено до "стабільного" - агенство Fitch». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути