вівторок, 06 липня 2010 20:49

Тимошенко каже, що не відмовляла МВФ від співпраці з Україною

Тимошенко каже, що не відмовляла МВФ від співпраці з Україною

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що вона не закликає Міжнародний валютний фонд не співпрацювати з Україною, а навпаки підтримує таку співпрацю.

Під час сьогоднішньої прес-конференції у Тернополі Тимошенко повідомила, що представниками БЮТ уже підготовлено звернення до директора МВФ, всіх членів ради МВФ та лідерів держав-засновників МВФ, "в якому насамперед наголошується, що для України співпраця з МВФ є ключовою". У листі вказано, що така співпраця необхідна для виконання реформ і отримання необхідних фінансових ресурсів під найнижчий у світі відсоток – 2% річних. "Тому я категорично не беруся закликати МВФ не співпрацювати з Україною, це неправильно. І те, що ви десь читаєте – це категорично не відповідає тим заявам, які я робила", – наголосила Тимошенко.

Разом з тим вона повідомила, що у листі міститься заклик надати валютний кредит Україні лише після того, як у Верховній Раді буде прийнятий поданий опозиційним урядом законопроект, який забороняє чинному уряду України, Національному банку України і НАК "Нафтогаз" фінансувати повернення компанії РосУкрЕнерго 5,4 млрд. дол. "Проект цього рішення ми внесли у завтрашнє пленарне засідання. Ним також передбачено пряму заборону будь-яких видатків чи будь-яких гарантій держави щодо повернення 5,4 млрд. гр. або обсягу газу на цю суму для РосУкрЕнерго", – повідомила Тимошенко.

УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко каже, що не відмовляла МВФ від співпраці з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути