вівторок, 06 липня 2010 14:47

Опозиція направила листа МВФ

Опозиція направила листа МВФ

Опозиційний уряд прийняв рішення про направлення листа звернення до МВФ . Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua .

За словами голови опозиційного уряду Сергія Соболєва, у листі мова йде про те, щоб МВФ не надавав кредит Україні у разі використання його для розрахунку з Росукренерго через Стокгольмське рішення. Він наголосив, що ні кредит МВФ, ні бюджетні кошти, ні кошти НАК "Нафтогазу" не можут бути використані для виконання рішення суду.

"Нарешті у відкритому доступі з"явилися матеріали Стокгольмського арбітражу, згідно з якими Україна змушена виплатити 5,4 млрд доларів, окрім окремого рішення суду, де зафіксовано, що угода з 2004 року між Росукренерго та "Нафтогазом" щодо аренди всіх газових сховищ і транзиту газу, який належить Росукренерго територією України за ставками, які приблизно у 6,5 разів нижчі ніж середньозважені ставки транзиту зберігання газу у єропейській країні.

Тобто фактично Стокгольмський арбітраж зобов"язав уряд України далі протягом десятиріч зберігати цей газ у наших газових сховищах, здавши їх в аренду. Таким чином по енергетичній безпеці країни завдано подвійний удар", - пояснив опозиційний прем"єр.

На думку Соболєва, "дивним чином співпадає" вирок Стокгольмського суду із рішенням МВФ по наданню кредиту.

Опозиційний прем"єр наголосив, що виступає за надання Україні кредиту МВФ, але тільки після ухвалення рішення щодо невикористання цих кошітів для реалізації рішення суду Стокгольму.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція направила листа МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути