Ексклюзиви
вівторок, 31 серпня 2010 10:26

Бродський пропонує не платити за довіреність на керування авто

Бродський пропонує не платити за довіреність на керування авто

Державний комітет з питань регуляторної політики (Держкомпідприємництво) вивчає можливість відміни нотаріально завіреної довіреності на керування авто.

Про це в своєму блозі повідомив глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

"Подивилися, що в розвинених країнах таку довіреність просто виписує або сам власник машини, або - якщо йдеться про юридичну особу - керівник фірми. І цього цілком достатньо. Тоді чому у нас за це потрібно платити гроші нотаріусові?", - дивується Бродський

За словами глави Держкомпідприємництва, у відомстві вже проаналізували ситуацію з бланками строгої звітності та строгого обліку й прийшли до висновку, що велика частина їх не потрібна.

"Зараз їх всього біля 200 видів. Відміна непотрібних дасть можливість підприємцям економити свій час і гроші", - резюмував чиновник.

Нагадаємо, раніше Бродський виступив з низкою ініціатив щодо можливої відміни проходження державного техогляду або спрощення процедури його проходження для легкових автомобілів.

Зокрема, була досягнута домовленість з ДАІ про створення робочої групи, яка вивчить можливість оптимізації процедури проходження техогляду. Зокрема, члени робочої групи вивчають можливість передачі контролю за ТО страховим компаніям, а також включення транспортного збору у вартість пального.

Представники ДАІ вже погодилися, що організація техогляду не входить у функції відомства і готові передати право його проведення страховим компаніям.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Бродський пропонує не платити за довіреність на керування авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути