Ексклюзиви
вівторок, 17 серпня 2010 08:51

Бродський планує відмінити техогляд для легкових автомобілів?

Бродський планує відмінити техогляд для легкових автомобілів?

Голова Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва Михайло Бродський доручив спростити процедуру проходження технічного огляду для легкових автомобілів і вивчити доцільність його проходження.

Про це сказано в повідомленні прес-служби комітету.

"Ніде в Європі немає такого технічного огляду. Наша ідея – цей анахронізм радянської влади взагалі ліквідувати", – зазначив Бродський.

За його словами, техогляд вимагає збору великої кількості документів і сплати значних сум за послуги. Зокрема, власник автомобіля має надати довідку, що він не був оштрафований за порушення правил дорожнього руху. Якщо ж водієві був виписаний штраф, то йому необхідно надати копію судового рішення про сплату штрафу – інакше він не може пройти техогляд. Проте в законодавстві немає жодного акту, відповідно до якого водій може дістати відмову в техогляді на підставі факту несплати штрафу.

Одержати таке судове рішення також проблемно. Прийомні години в суді обмежені. За один прийом водій може тільки подати заяву на видачу копії, а одержати саму копію може лише за два тижні.

За словами Бродського, комітет вивчатиме доцільність проходження техогляду для легкових автомобілів, і в разі потреби винесе на розгляд уряду питання про його відміну.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Бродський планує відмінити техогляд для легкових автомобілів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути