четвер, 03 червня 2010 18:54

Пластиковий талон коштуватиме 200 гривень

Із 15 червня почнуть видавати пластикові талони техогляду на автомобілі. Коштує такий 200 грн.

— За паперовий бланк платив 22 гривні, — обурюється вінничанин 35-річний Сергій Тишко. — Попередній техогляд на мій "ланос" обійшовся в 400 гривень. Тепер плюс ще 200 гривень треба віддавати. Розумію, що, може, той талон буде зручнішим. Та мені все одно, який він буде, — пластиковий чи паперовий.

— Закупили програмно-апаратний комплекс із Південній Кореї. Така собі міні-друкарня, — каже заступник начальника Державтоінспекції Вінниччини Павло Солоненко. — Усе займає близько 5 хвилин.

Нові талони мають близько 10 ступенів захисту. Вони менші за паперові.

— На пластиковому друкують номер держреєстрації автомобіля, прізвище, ім"я та по батькові інспектора, котрий видавав талон, чого не було раніше, — розповідає начальник відділу автотехнічної інспекції Юрій Канахівський. — У старих талонів був суттєвий мінус — інформація, що вписувалася ручкою, із часом вигоряла на сонці. Цим інколи користувалися нечесні власники, вписуючи зовсім інші дані.

На Вінниччині цьогорічний техогляд мають пройти 167 тис. авто. Він триватиме до 15 грудня. На сьогодні його пройшли 33% водіїв.

Зараз ви читаєте новину «Пластиковий талон коштуватиме 200 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути