пʼятниця, 20 серпня 2010 02:42

Ми на 49-му місці в рейтингу "Найкращі країни світу"

Американський журнал "Ньюзвік" склав рейтинг 100 кращих країн світу. Україна в ньому набрала 63,97 бала зі 100.

Рейтинг складали з урахуванням п"яти напрямків: освіта, охорона здоров"я, рівень життя, економічна динаміка, політична ситуація. У кожному напрямку бралися до уваги дрібніші показники, як-от кількість самогубств, рівність чоловіків і жінок, стан довкілля тощо.

За загальним заліком набраних балів Україна отримала 49-ту позицію. Перше місце посіла Фінляндія. Останнє — Буркіна-Фасо.

— Попри всі проблеми, які ми тут маємо, Україна — доволі комфортне місце для життя, — каже експерт корпорації політичного консалтингу "Гардаріка" 44-річний Костянтин Матвієнко. — Пояснюється це тим, що тут немає силових конфліктів. За рахунок паразитарної держави та байдужості суспільства виник такий собі корупційний консенсус. Людина перетинається з державою лише коли йде в армію або платить податки. Держава так само дистанціюється від суспільства, надто коли йдеться про охорону здоров"я.

Ми одна з найнекомфортніших країн для бізнесу. Але це перекривається тим, що бізнесом у нас займаються самі чиновники. Після 18.00 вони стають бізнесменами, суб"єктами тіньової економіки.

— За методологією та результатами — це один із найточніших рейтингів, які я бачив, — вважає директор міжнародних програм Центру Разумкова 38-річний Валерій Чалий. — Він використовує як найсвіжішу статистику, так і висновки авторитетних міжнародних організацій.

На хорошу позицію України вплинула освіта — те, що було напрацьовано за попередні роки, та політичний розвиток. Але політичну ситуацію розраховували за результатами роботи організації "Фрідом хаус" перед президентськими виборами, наголошую.

Варто відзначити рівень країн Європейського Союзу. Усі вони на перших позиціях. Україна — серед країн Латинської Америки. Це справедливе місце за її сьогоднішнім розвитком.


Загальний рейтинг

1. Фінляндія
2. Швейцарія
3. Швеція
4. Австралія
5. Люксембург
...........................
29. Польща
...........................
31. Словаччина
...........................
33. Угорщина
...........................
39. Румунія
...........................
47. Ямайка
48. Бразилія
49. Україна
50. Куба
51. Росія
52. Туреччина
...........................
56. Білорусь


Зараз ви читаєте новину «Ми на 49-му місці в рейтингу "Найкращі країни світу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути