пʼятниця, 13 серпня 2010 09:01

У Ніжині продовжує поширюватись вірусна інфекція

У Ніжині продовжує поширюватись вірусна інфекція

У Ніжині Чернігівської області з дитячого будинку-інтернату до реанімаційного та інфекційного відділень міської лікарні з попереднім діагнозом "гостра респіраторна вірусна інфекція" госпіталізовано 6 дітей та 8 дорослих.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу МНС.

З 7 по 11 серпня у будинку-інтернаті, де проживають група дітей (віком від 4 до 18 років) та молодіжна група (віком від 18 до 35 років) з тяжким ураженням центральної нервової системи, констатовано смерть 4 дітей та однієї дорослої людини.

7 серпня померла дитина 2000 р.н., 10 серпня – дитина 1993 р.н., 11 серпня померло двоє дітей 1993 та 2001 р.н. та одна доросла людина. Тіла померлих доставлено у морг Ніжинської міської лікарні.

У будинку-інтернаті проживає 72 особи.

Ситуація перебуває під контролем Головного управління МНС у Чернігівській області. Також на місці події працюють експерти області та Міністерства охорони здоров"я.

Як пише Інтерфакс, президент Віктор Янукович доручив Генеральному прокуророві Олександру Медведьку до 29 серпня цього року провести перевірку причин смерті дітей в інтернаті. Глава держави також доручив правоохоронним органам і Міністерству охорони здоров'я вивчити причини смерті п'ятьох дітей в інтернаті і вжити всі необхідні заходи для забезпечення безпеки дітей, які знаходяться в закладі.

Зараз ви читаєте новину «У Ніжині продовжує поширюватись вірусна інфекція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути