середа, 16 червня 2010 00:30

Кондиціонери можуть переносити інфекційні хвороби

В офісі, де працює киянка Наталія Гумар, 26 років, два тижні тому встановили кондиціонер. За три дні вона застудилася. Каже, через те, що її робоче місце близько до приладу.

— На вулиці була спека, а в офісі не більше 23 градусів. Мені у спину постійно задувало холодне повітря. Почала кашляти, піднялася температура. Лікар запідозрив пневмонію, але, на щастя, все обійшлося. Тепер, коли заходжу до офісу, вдягаюся.

— У спеку різниця між температурою надворі та в приміщенні не має перевищувати 4 градуси, — каже київський пульмонолог Віра Кароєва, 45 років. — Сидіння під охолоджувачем лише збільшує ризики застудитися. За тиждень роботи під прямим струменем холодного повітря з кондиціонера людина точно захворіє. Бо якщо організм постійно охолоджувати, він почне захищатися підвищеною температурою. Через це знижується імунітет.

Старі кондиціонери можуть переносити інфекційні хвороби.

— У кондиціонерах, які давно не ремонтували й не чистили, часто заводяться бактерії легіонели. Вони селяться у воді, яку заливають в охолоджувальні пристрої. Живуть до трьох-чотирьох років. Розносяться з кондиціонованим повітрям. Кожна десята людина заражається ними. Людину лихоманить, в неї утруднюється дихання та починаються шлункові розлади. Хворобу лікують антибіотиками у лікарні. Від неї можна померти.

Воду в кондиціонерах потрібно міняти принаймні раз на рік. Тоді бактерії не встигатимуть там розплодитися.

Зараз ви читаєте новину «Кондиціонери можуть переносити інфекційні хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути