четвер, 15 липня 2010 19:53

Інфекційних хворих возять до сусіднього району

У Машівському районі немає інфекційного відділення. Раніше воно працювало на базі дільничної лікарні в Кошманівці. Відділення закрили, бо немає грошей на ремонт. Треба 100 тис. грн.

— Є домовленість, що наших хворих приймають у Карлівській райлікарні. На це з бюджету виділяють кошти, — розповідає кошманівський сільський голова Лідія Бережна, 43 роки. — Якщо немає епідеміологічної ситуації, вони справляються. Але якщо ситуація гостра, або в них ліжка зайняті — відсилають хворих назад у Машівку, Кошманівку або в Полтаву. У червні мали проблему, коли на дні народження отруїлися 14 чоловік. У Карлівці прийняли тільки сімох. Змушені були розгорнути госпіталь на базі своєї лікарні. Двоє лікувалися в Полтаві.

Гості заразилися сальмонелою, поївши на іменинах холодцю і салату із майонезом. Жінка, яка готувала страви, була носієм бактерій.

Інфекційне відділення Кошманівської дільничної лікарні звели в 1960-х. Це спеціалізована одноповерхова будівля з окремими боксами для хворих.

— Потрібен ремонт, — пояснює керуюча справами Машівської райради Тетяна Пиляй, 38 років. — Варто полагодити каналізацію, провести внутрішні роботи. Область нічого не обіцяє. Будемо це робити з власних резервів.

Зараз у Машівському районі немає лікарів-інфекціоністів. Дехто з медиків із інфекційного відділення пішов працювати в Карлівку за 16 км. Хтось вийшов на пенсію, решта перекваліфікувалися.

Улітку серед інфекційних хвороб переважають гострі кишкові отруєння. На Полтавщині кожного літнього місяця їх реєструють до 300, каже Наталія Горбенко з обласної санстанції.

Зараз ви читаєте новину «Інфекційних хворих возять до сусіднього району». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути