Ексклюзиви
пʼятниця, 23 липня 2010 10:59

"Пітерські втомилася від Лужкова і замінять його своєю людиною" - Карасьов

"Пітерські втомилася від Лужкова і замінять його своєю людиною" - Карасьов

Юрій Лужков своїми проросійськими заявами вирішив убезпечити себе від можливої відставки з посади мера Москви. Таку думку у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Вадим Карасьов.

"Основний адресат цих заяв не Севатополь і не Україна, а російське керівництво - Кремль і уряд. Лужков розуміє, що після того як Кремль провів операцю "примушення до відставки" Шаймієва (екс-президент Татарстану) і Рахімова (екс-президент Башкирії) на черзі - він, як один із регіональних керівників, який на цій посаді вже біля 20 років", - пояснив експерт.

На його думку, "пітерські втомилася від Лужкова і хочуть поставити на чолі Москви свою перевірену людину і відсторонити від московської влади клан Лужкова".

Тому, за словами Карасьова, нинішній очільник Москви робить крок на випередження - хоче стати загальнонаціональним російським політиком, якого підтримують багато націонал-патріотичних сил і електоральних прошарків у Росії.

Експерт також вважає, що, якщо Лужкова таки відправлять у відставку, він залишиться у великій політиці, яка розповсюджується не тільки на Росію, а й на Крим, зокрема, Севастополь.

"Це буде такий собі російський патріарх Кирило. Той їздить у Київ до своєї пастви, а Лужков буде їздити у Севастополь до своєї "пастви" - різним російським общинам Криму", - зіронізував Карасьов.

На запитання, чому Лужков не бере до уваги обурливу реакцію українських депутатів та МЗС на його проросійські заяви, Карасьов сказав: "Лужков знає, що ніякої негативної реакції з боку вищого керівництва не буде. А заяви МЗС України - це не не більше, ніж протокольний крок дипломатів. Ніхто його в чорні списки знову не запише".

Нагадаємо, 19 липня московський мер повторив свою давню позицію відносно того, що Севастополь є російським містом. Ще раз свої слова він підтвердив 22 липня.

Зараз ви читаєте новину «"Пітерські втомилася від Лужкова і замінять його своєю людиною" - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути