четвер, 01 липня 2010 13:13

Аль-Каїда вербує терористів онлайн

Аль-Каїда вербує терористів онлайн

Міжнародна терористична організація "Аль-Каїда" запустила онлайн-журнал для пропаганди англійською мовою, що, на думку фахівців, допоможе мережі вербувати однодумців у США і Європі.

Серед публікацій - одна стаття під назвою "Зроби бомбу на кухні мами". А в передмові написано: "Ми також закликаємо і заохочуємо наших читачів зробити свій внесок, надіславши статтю, залишивши коментар або рекомендацію".

Редактурою журналу під назвою Inspire ("Надихати") займається єменський осередок організації, а також ініціатор ідеї пропаганди тероризму в інтернеті вроджений громадянин США Анвар аль-Аулакі, який зараз живе в Ємені.

На думку фахівців, запуск інтернет-пропаганди "Аль-Каїдою" може свідчити про те, що ослаблена повітряними ударами з безпілотників ЦРУ організація намагається завербувати людей у США.

На думку експертів, Аль-Каїда "вибирає все більш хитромудрі шляхи в плануванні атак на США", в тому числі залучаючи до своєї діяльності проживаючих на території США громадян цієї країни, що представляє собою велику небезпеку.

РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Аль-Каїда вербує терористів онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути