Ексклюзиви
вівторок, 29 червня 2010 20:50

Лукашенко: Росія може втратити Білорусь

Лукашенко: Росія може втратити Білорусь

У вівторок, 29 червня, президент Білорусі Олександр Лукашенко дав інтерв'ю американській телекомпанії CNN, в якому попередив про можливі негативні наслідки для Росії.

Як заявив Лукашенко, така політика з боку Росії зробила можливим нещодавній газовий конфлікт між Москвою і Мінськом. І може призвести до дуже поганих наслідків для самої Російської Федерації.

"Я не думаю, що в Росії це офіційно визнаний курс і що вона слідуватиме цим курсом. Інакше Росія втратить Білорусь, а це буде непоправною шкодою", - сказав Лукашенко в інтерв'ю.

При цьому висловив впевненість у здатності Білорусі динамічно розвиватися й у випадку погіршення білорусько-російських відносин.

"Ми не загинемо. Я спокійно дивлюся на майбутнє своєї країни, свого народу", - заявив Лукашенко.

За словами президента у Білорусі є дуже багато надійних друзів.

"Крім Росії, Європейського союзу, у нас прекрасні відносини з Венесуелою, Іраном, північноафриканськими державами, країнами Близького Сходу, у тому числі Ізраїлем", - сказав голова білоруської держави.

У своєму інтерв'ю телеканалу Лукашенко також відзначив економічні зв'язки Білорусії і американських бізнесменів. "Незважаючи на те, що у нас із вами доволі прохолодні стосунки, це не заважає американцям інвестувати в нашу економіку", - сказав він.

Крім того, він заявив про динамічний розвиток відносин з Китаєм. "У нас дуже хороші стосунки. Останнім часом, я дуже вдячний їм за це, китайці прийшли нам на допомогу і відкрили кредитні лінії до $ 20 млрд для розвитку нашої економіки. Китайці тут активно працюють і через нас ідуть до Європи", - сказав президент Білорусі.

Нагадаємо, 28 червня, президент Білорусі Олександр Лукашенко на нараді з питань диверсифікації зовнішньоекономічної діяльності країни висунув вимоги до уряду щодо пошуку нових джерел і маршрутів постачань енергоносіїв. Лукашенко заявив, що Білорусь не може залежати від однієї держави, - ні енергоресурсами, ні сировиною, ні комплектуючими.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко: Росія може втратити Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути