пʼятниця, 04 червня 2010 11:32

Генпрокуратура через кілька днів розповість все про вбивство Гонгадзе

Генпрокуратура через кілька днів розповість все про вбивство Гонгадзе

Генеральна прокуратура України у найближчі дні повідомить, хто стоїть за вбивством Георгія Гонгадзе. Про це сьогодні на прес-конференції заявила доповідач ПАРЄ Майліс Репс.

Репс повідомила, що це питання було одним з перших, яке було піднято під час зустрічі з міністром юстиції і генпрокурором України.

"Зокрема, під час зустрічі з генпрокурором, нам розповіли досить детально про всі процедури, які здійснюються у цій справі. А також пообіцяли, що буквально на днях до відома широкої громадськості буде донесено, хто стоїть за цим злочином", - сказала вона.

Нагадаємо, керівник інтернет-видання "Українська правда" Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 р. Пізніше його тіло знайшли в Таращанському лісі під Києвом.

У 2000 р. лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз оприлюднив аудіозаписи, передані йому колишнім майором державної охорони Миколою Мельниченком, нібито зроблені в кабінеті екс-Президента Леоніда Кучми, які свідчать про причетність колишнього глави держави до вбивства Гонгадзе.

За словами самого майора, ці розмови він записував на диктофон, який підкладав під диван в кабінеті глави держави.

Генеральна прокуратура 24 липня 2009 висунула офіційне звинувачення екс-керівникові департаменту розвідки і зовнішнього спостереження МВС України О. Пукачу в співучасті у вбивстві журналіста Г. Гонгадзе. Йому було пред'явлено звинувачення у низці злочинів, зокрема у вбивстві Г. Гонгадзе і знищенні документів.

За офіційною версією, саме О. Пукач став головним виконавцем вбивства журналіста.

У жовтні 2003 р. О. Пукач був затриманий ГПУ і звинувачений у знищенні документів, що свідчать про стеження за Г. Гонгадзе в травні-липні 2000 р. Після того, як у листопаді 2003 р. О. Пукач був звільнений з-під варти Апеляційним судом міста Києва під підписку про невиїзд, офіцер зник.

У липні 2009 року його впіймали на Житомирщині.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура через кілька днів розповість все про вбивство Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути