середа, 30 грудня 2009 10:25

Для того, щоб піймати Пукача, витратили мільйони гривень

Для того, щоб піймати Пукача, витратили мільйони гривень

На упіймання екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача тільки в 2009 році Служба безпеки України витратила кілька мільйонів гривень, підкреслює голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"Операція із затримання Пукача - це також економіка. Ми підрахували - кілька мільйонів гривень тільки в цьому році пішло. Це ціна питання", - сказав голова СБУ.

Наливайченко підкреслив, що на лови одного злочинця витрачаються великі суми, тому що оперативна робота СБУ має більш інтелектуальну спрямованість: агентура, спецтехніка, робота самих спецпідрозділів.

"Це дуже дорога операція - затримання одного злочинця", - зауважив він.

У цьому контексті Наливайченко в черговий раз поскаржився на критичний рівень фінансування спецслужби.

Кажучи про саму операцію по затриманню Пукача, він підкреслив, що це важко назвати просто удачею.

"Я вам скажу чесно. Це звичайно, удача, - адже пошуки роками тяглися .... Але говорити, що це просто великий успіх - не варто. Це більше організація роботи і люди, які здатні йти до кінця і служити державі. Я все -таки вважаю, що це поточна робота, хоча і дуже важлива ", - резюмував голова СБУ.

Екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Пукач тривалий час перебував у розшуку, і в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області спільними зусиллями Генпрокуратури та СБУ. З 23 липня за рішенням суду Пукач перебуває під вартою.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Для того, щоб піймати Пукача, витратили мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути