середа, 02 червня 2010 13:00

У зоопарку наполягають, що бізона також отруїли

У зоопарку наполягають, що бізона також отруїли

У Київському зоопарку наполягають, що причиною смерті бізона Вії стало отруєння.

Про це сказано у прес-релізі Київського зоопарку від 1 червня.

"Розтин тіла самки бізона Вії, котра загинула 30 травня в столичному зоопарку, показало, що велика кількість крововиливів в організмі тварини може бути наслідком гострої форми інтоксикації, можливо, отрутою невідомого походження. Сьогодні зразки тканин загиблої тварини будуть передані на експертизу, висновки якої мають дати змогу фахівцям підтвердити діагноз і визначити речовину, що стала причиною загибелі бізона", - наголошується в прес-релізі.

У зоопарку наполягають, що результати розтину роблять недійсними твердження про те, що тварина померла через старість.

"Справді, бізон Вія, якій на момент загибелі було 26 років, перебувала вже в похилому віці. Проте, Вія була клінічно здоровою твариною і до того фатального вечора вона почувалася себе дуже добре. Її раптова смерть не могла бути викликана природними причинами", - сказано в прес-релізі.

У Київському зоологічному парку багато тварин, вік яких перевищив або наближається до максимального віку.

Це 20-річний лев Віка, 30-річний малайський ведмідь Соломон, 40-річний білий південний носоріг Тривога, 52-річна самка гіпопотама Бреста, 30-річний гуанако Яструб, 42-річна самка шимпанзе Міксі, 54-річний казуар Казік, 90-річний самець китайського алігатора Жабік та інші.

"Якщо слідувати логіці людей, які, не будучи фахівцями ні в області ветеринарії, ні в області зоології, поширюють необдумані заяви, вони давно мали були б померти. Проте, всі ці тварини чудово почуваються і, переконані, ще не один рік радуватимуть наших відвідувачів. Саме завдяки високому рівню професіоналізму працівників зоопарку, котрі забезпечують їм гідні умови утримання, догляд і ветеринарне обслуговування", - підкреслюють у зоопарку.

Як повідомлялося, експерти впевнені, що слона Боя і верблюдицю Маю отруїли.

Така думка фахівця з кафедри анатомії, яка брали участь у розтині. Попередні висновки розтину показали, що були видимі ознаки сильного ураження токсинами органів слона і верблюдиці. А от розтин самиці бізона, проведений напередодні, показав, що тварина сконала від старості. Вона навіть пережила на рік відведені їй максимальні 25 років.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У зоопарку наполягають, що бізона також отруїли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути