середа, 02 червня 2010 07:03

Слон помер від виснаження

Тварини в Київському зоопарку гинуть не від отрути. Експерти не виявили в рештках слона, верблюда, бізона токсичних речовин.

Протягом місяця у столичному звіринці померли три великі тварини. Дирекція щоразу заявляє, що їх отруїли. Столичний мер Леонід Черновецький звернувся до міліції та прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу і знайти винуватців. Біля вольєрів наказав установити камери відеоспостереження.

У міліції причиною мору називають недбале ставлення до підопічних. Слон Бой, вочевидь, помер через фізичне виснаження і недоїдання. Верблюдиця Майя — від інфекційної хвороби шлунка. Бізониха Вія — від старості.

— Скільки міліціонерів біля слона не постав, навряд чи тваринам у зоопарку буде краще, якщо їх нормально не годувати, не вакцинувати, не давати вітамінів, — каже Володимир Поліщук, 46 років, голова прес-служби столичної міліції.

Труп слона досліджують три установи: Національний університет біоресурсів і природокористування України, Державний науково-дослідний інститут лабораторної діагностики і ветеринарно-санітарної експертизи, Київське міське бюро судмедекспертиз. Університет вивчає тушу, інститут і бюро — внутрішні органи. Кожна установа зробить свої висновки, чому тварина загинула. Звіти надішлють до міліції.

— Остаточно причину смерті слона мають установити наприкінці червня. Але відомий проміжний результат: у туші і внутрішніх органах тварини отруйних речовин не знайшли, — говорить Марина Макаренко із Шевченківського райуправління міліції столиці.

Прес-служба зоопарку в понеділок наголосила, що дані цієї експертизи — неповні.

Директор звіринця Світлана Берзіна вважає, що треба зробити біохімічний аналіз крові слона. У понеділок надвечір мер усунув її з посади. Прокуратура тиждень тому перевіряла господарську діяльність комунального підприємства "Київський зоопарк" і умови утримання тварин. Залучила фахівців санепідемстанції, ветеринарів та екологів.

Зараз ви читаєте новину «Слон помер від виснаження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути