вівторок, 01 червня 2010 12:03

В отруєнні тварин зоопарку київська міліція не знайшла складу злочину

В отруєнні тварин зоопарку київська міліція не знайшла складу злочину

Міліція і прокуратура не можуть визначитися, за якою статтею порушувати кримінальну справу за фактом загибелі тварин в Київському зоопарку, оскільки за отруєння тварин в кримінальному кодексі не передбачено покарання.

Про це заявила прес-офіцер Шевченківського райуправління міліції Марина Макаренко.

За її словами, міліцією проводиться розслідування щодо смерті слона і верблюда. Зараз обстеження внутрішніх органів слона проводять Київське бюро судмедекспертизи (відділення гістології) та Інститут лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Труп тварини передано на кафедру анатомії тварин університету біоресурсів.

"Поки що відмова про порушення кримінальної справи ґрунтується на п. 2 ст. 6 Кримінально-процесуального кодексу – немає складу злочину. За отруєння тварин в кримінальному кодексі не передбачено покарання. Міліція і прокуратура намагаються зрозуміти, за якою статтею порушувати кримінальну справу, якщо експертиза буде позитивною", - заявила Макаренко.

Вона відзначила, що попередньо розглядається можливість застосування до цієї ситуації статті 194 КК – "Умисне знищення або пошкодження майна".

"І слона можна розглядати як майно. Що стосується додаткової охорони зоопарку міліцією, то від керівництва зоопарку до нас такі прохання не надходили", - додала прес-офіцер Шевченківського райуправління міліції.

Кажучи про померлу самку бізона, Макаренко також відзначила, що бізони живуть 20–25 років, цій самці було 26, тому крім версії про отруєння розглядається можливість смерті від фізіологічної старості.

"Зараз продовжуються дослідження причин смерті тварин. Експертиза проводиться від одного до двох місяців. За цей час всі дослідження мають бути завершені і оприлюднені остаточні причини смерті", - сказала представник міліції.

Нагадаємо, 30 травня в Київському зоопарку загинула самка бізона Вія, 25 травня – верблюдиця, а 27 квітня азіатський слон Бой.

Київський міський голова Леонід Черновецький звернувся до керівництва МВС в місті Києві і до прокуратури міста з вимогою негайно відкрити провадження у справі за фактами загибелі тварин зоопарку і провести всі необхідні слідчі дії з метою встановлення причини їхньої загибелі, обставин і осіб, винних в цьому.

Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «В отруєнні тварин зоопарку київська міліція не знайшла складу злочину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути