вівторок, 20 квітня 2010 10:50

Перед падінням ТУ-154 пілот літака молився

Перед падінням ТУ-154 пілот літака молився
Після того, як слідство повідомило про успішне розшифрування "чорних ящиків" Ту-154, що розбився 10 квітня під Смоленськом, у Польщі розгорівся скандал.Одне з видань, посилаючись на слідство, написало, що на плівку потрапили "крики жаху, що долинали з пасажирського відсіку".

Влада спростувала інформацію про крики, записані на плівку. Водночас генпрокурор Польщі обмовився, що самописці зафіксували останню молитву пілота перед зіткненням із землею. Польська сторона вже пообіцяла оприлюднити всі переговори, за винятком "інтимних моментів".

Як стверджували польські журналісти, "чорні ящики" записували не тільки розмови в кабіні пілотів, а й вловили звуки, що доносилися з салону літака. За кабіною пілотів було приміщення для стюардес, за ним три VIP-салони. У першому сиділи президент з дружиною, в інших - 90-річний Ришард Качоровський (останній президент Польщі в екзилі), міністри і військові.

"На останніх 20 секундах записів чути не тільки розмови в кабіні пілотів, але і зростаюче бурмотіння з пасажирського відсіку. У самому кінці ми почули нелюдський крик жаху і болю", - розповіло польському виданню анонімне джерело, наближене до слідства.

У той же день ці заяви були спростовані. "Чорні ящики" записали тільки фонові звуки з кабіни екіпажу, до якої не могли долинати звуки з пасажирського салону, пояснив підполковник Збігнев Жепа, що розслідує цю справу.

На питання, коли буде пред"явлений запис, генпрокурор Польщі Анджей Серемет відповів, що "не бачить перешкод для цього", крім особистих моментів, таких як, наприклад, "молитва пілота перед ударом об землю".

Польські слідчі, які працюють над розшифровкою бортових самописців, що розбився 10 квітня літака президента Польщі Леха Качиньського, в середу повернуться з Москви до Варшави. У четвер генеральний прокурор країни Анджей Серемет має намір представити доповідь за підсумками їхньої роботи в Росії.

Напередодні слідчі на місці авіакатастрофи під Смоленськом знайшли експлуатаційний самописець, який рідко зберігається під час аварії літаків. Вони зможуть використовувати його як додаткове джерело інформації.
NEWSru
Зараз ви читаєте новину «Перед падінням ТУ-154 пілот літака молився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути