вівторок, 20 квітня 2010 11:22

Внаслідок теракту в Пакистані загинули 25 людей (ФОТО)

Потужний вибух пролунав у понеділок на жвавій торговій вулиці пакистанського міста Пешавар на північному заході країни. За попередніми даними, загинуло близько 25 осіб. Про це повідомляють пакистанські телеканали з посиланням на поліцейські джерела.

Це вже другий вибух, який пролунав у понеділок в Пешаварі. Раніше вибух стався поряд з будівлею Державної поліцейської академії. Загинула дитина, ще 10 людей отримали поранення. Серед постраждалих - п"ятеро дітей.

Поки жодна з діючих у Пакистані терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за ці акції. Поліція оточила місце нового вибуху. Постраждалих доставляють до найближчих лікарень.
Місто-мільйонник Пешавар є столицею провінції Хайбер-Пахтунхва, яка раніше називалася Північно-Західнлю прикордонною провінцією (ПЗПП). Поруч з Пешаваром розташована Зона племен, де офіційно немає державної влади. Там активно діють угрупування, пов"язані з екстремістським рухом "Талібан".
Крім того, недавнє рішення змінити назву ПЗПП на Хайбер-Пахтунхва викликало невдоволення мешканців області Хазар, яка входить у цю провінцію. Більшість її населення складають гірські племена, що говорять на діалекті хіндко. Вони вимагали створення окремої провінції, заявивши, що не вважають себе пуштунами. Під час виступів протесту, що переросли останніми днями у вуличні зіткнення, що охопили область Хозар і місто Абботабад, за даними ЗМІ, загинуло не менше 10 людей.


РИА Новости
фото:Reuters
Зараз ви читаєте новину «Внаслідок теракту в Пакистані загинули 25 людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути