четвер, 27 серпня 2009 10:52

Великий теракт у Назрані вчинив ідеолог ваххабізму Саїд (ВІДЕО)

Великий теракт у Назрані вчинив ідеолог ваххабізму Саїд (ВІДЕО)

На сайті кавказьких бойовиків HUNAFA.com з"явився відеозапис, з якого випливає, що теракт біля ГОВД Назрані здійснив ідеолог ваххабітів Олександр Тихомиров, більш відомий як Саїд Бурятський.

На записі бойовик сидить в автомобілі (очевидно, пасажирській "Газелі", яка використовувалася при теракті), читає уривки з Корану, а потім показує на велику бочку у себе за спиною і говорить, що це "подарунок нашому любому назранському ГОВД".

Далі з"являється напис, що повідомляє, що за кермом "Газелі", котра вибухнула біля будинку міліції, сидів "Саїд особисто". Закінчується ролик відеозаписом моменту вибуху.

Олександр Тихомиров - уродженець Улан-Уде, йому 27 років. Цю людину називають ідеологом ваххабізму, в ЗМІ з"являлися також дані, що він є головою шаріатського суду невизнаної республіки Ічкерії.

У липні 2009 року про Саїда Бурятському говорив президент Чечні Рамзан Кадиров. Він звинуватив Тихомирова в тому, що саме він підготував смертника, який підірвав себе на площі в Грозному 26 липня.

Вибух у дворі будівлі, в якій розташовувалися ДВ МВС Назрані і РВ МВС Назранського району, відбувся 17 серпня 2009 року. Під час ранкової побудови в дворі, протаранивши ворота, в"їхала "Газель" і вибухнула.

В результаті теракту загинули 24 людини, більше 260 постраждали. Всі загиблі - міліціонери, серед постраждалих = багато цивільних осіб, що знаходилися в розташованих поблизу будинках.

Будівля ГОВД в результаті вибуху і пожежі знищена практично повністю.

Lenta.ru

ВІДЕО

Зараз ви читаєте новину «Великий теракт у Назрані вчинив ідеолог ваххабізму Саїд (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути